Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα:«Επέλεξε να γίνει η μαριονέτα των δανειστών»

jhyihiEπίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άσκησε η τέως Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της κίνησης του κινήματος «Πλεύση Ελευθεσίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «μαριονέτα των δανειστών» αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «επέλεξε να γίνει η μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. Είναι ο συνταγματάρχης του πραξικοπήματος κατά του ελληνικού λαού. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για τον πρώην φίλο και πολιτικό μου σύντροφο. Εξαπάτησε τους πολίτες πολλές φορές μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και υφάρπαξε την ψήφο του. Ο λαός εξαπατήθηκε και αυτό είναι κατάδηλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μνημόνιο πέρασε από τη Βουλή παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, ούτε ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν όταν ακόμη ο κόσμος έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι άνθρωποι που πήγαν και ψήφισαν “όχι” στο δημοψήφισμα, όταν είδαν αυτό το “όχι” να γίνεται “ναι”, διαλύθηκαν και έκαναν μήνες να συνέλθουν. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν συνέλθει ακόμη».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης ότι έχει καιρό να μιλήσει με τον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά δεν έχει κανένα λόγο να μην το κάνει, ενώ ερωτηθείσα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τη στάση που κρατάει όλο αυτό τον καιρό, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι κανονικά θα έπρεπε να του έχει ασκηθεί πρόταση μομφής, καθώς δεν επιτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα όπως πρέπει. «Είναι υπόλογος για το ρόλο που έχει διαδραματίσει σε σχέση με τους δανειστές. Ενεργοποιείται σε συνεννοήσεις με τους δανειστές» ήταν τα λόγια της.

Για την “Πλεύση Ελευθερίας” παραδέχθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. “Εμένα ακόμη και την ημέρα των εκλογών με έπιαναν άνθρωποι και μου έλεγαν ότι με έψαχναν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και δεν με έβρισκαν” τόνισε χαρακτηριστικά.   Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 6 χρόνια στην Ελλάδα, τη χαρακτήρισε ως αρνητική. «Είναι στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος που μας αφαιρεί ελευθερίες. Το έργο το έχουμε δει πάρα πολλές φορές και χαρακτήρισε ελπίδα την προοπτική ρήξης με αυτό το καθεστώς μέσα από την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα