Κυρ.Μητσοτάκης:«H κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα»

jhoiuoiΣτην εκπομπή του ΣΚΑΪ «42 λεπτά» και την Εύα Αντωνοπούλου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», σημειώνοντας ότι «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως χρέος των κομμάτων εξουσίας είναι να εκτονώνουν την οργή. «Δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κάνουμε εμείς. Τόσα χρόνια πριόνισε το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ότι  «μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης του “Παραιτηθείτε” παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα». Μίλησε για αυταρχισμό της κυβέρνησης και «βαθιά αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς» από υπουργούς και βουλευτές. «Η Ν.Δ. δεν ήθελε να καπελώσει τη συγκέντρωση. Εμείς δεν δώσαμε εντολή να πάει κανείς, ούτε και το απαγορεύσαμε», πρόσθεσε.

Συνέχισε τα “πυρά” προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για άτομα «που έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι με τους αγανακτισμένους» και πως «δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αρχηγός της Ν.Δ τόνισε πως πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα και να μην υπερβαίνουν το 2%. «Πρέπει να υπάρξει μια νέα, μεγάλη, ειλικρινής συμφωνία με τους εταίρους μας. Μικρότερα πλεονάσματα, μεγαλύτερη ανάπτυξη», είπε. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι  μπορεί να πείσει τους θεσμούς «ως πιο αξιόπιστος».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς μία καλύτερη συμφωνία, απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως η μεγάλη διαφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο ίδιος είναι αξιόπιστος και τον χαρακτηρίζει η συνέπεια. «Θα τους πω ότι μπορώ να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις, ξέρω πώς να το κάνω και είμαι αποφασισμένος να το κάνω», είπε. Πρόσθεσε πως θα πρότεινε στους δανειστές ένα συμπληρωματικό πακέτο περικοπής δαπανών, εξηγώντας πως υπάρχουν δυνατότητες παρεμβάσεων στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εξερευνηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια εσόδων από τη φορολόγηση της δεύτερης κατοικίας και του τζόγου.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είπε τερατώδη ψέματα και το πληρώνει αυτό. Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ρέπει προς τον αυταρχισμό προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία». Στάθηκε στην ανάγκη μείωσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόσθεσε πως δεν σχεδιάζει πρόταση μορφής εναντίον του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα γίνουν νωρίτερα εκλογές.

Ο αρχηγός της Ν.Δ, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ότι η μεγάλη διαφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι «είμαι αξιόπιστος». «Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί μαζί μου αλλά ήμουν πάντα συνεπής», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο εκλογικό νόμο με τον οποίο τις κέρδισε», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «το έχουμε ξαναδεί το έργο με την απλή λογική, τότε με τον κ. Κουτσόγιωργα. Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο εκλογικό νόμο με τον οποίο τις κέρδισε. Η εκλογική αριθμητική μου δείχνει ότι δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος». Επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές αλλά «δεν θα αρχίσουμε τις συνταγματικές ακροβασίες για να πέσει η κυβέρνηση», είπε.

«Είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου», είπε και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει πρόβλημα ομαδικών απολύσεων στην αγορά αλλά υπάρχει φτώχεια».
Τον ενδιαφέρει -είπε- η πολιτική διεύρυνση του κόμματός του αλλά δεν τον ενθουσιάζουν οι «μεταγραφές από άλλα κόμματα». Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. «Δεν είμαι ενθουσιώδης για μεταγραφές στελεχών, αλλά με ενδιαφέρει να αναδείξω νέα πρόσωπα», είπε. Τάχθηκε επίσης, κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό,

Τέλος, στην ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ότι η Μεγαλή Βρετανια θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο και για την Ευρώπη». Σε περίπτωση Brexit είπε ότι «η Ευρώπη θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες» αλλά «δεν θα έχει άμεσα  επιπτώσεις στην Ελλάδα». «Για την Ευρώπη θα είναι ένα πολύ μεγάλο τραύμα και πρέπει να αποφευχθεί, πρόσθεσε.

Πηγή:skai.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα