Κυρ. Μητσοτάκης: O Β. Μεϊμαράκης δεν δίνει προοπτική νίκης

«Ο κ. Μεϊμαράκης δοκιμάστηκε και έχασε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο νυν πρόεδρος του κόμματος «σεν δίνει προοπτική νίκης».

«Αν κάτι υπονομεύει την ενότητα της παράταξης είναι μια ενδεχόμενη τρίτη εκλογική ήττα από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα προς το παρόν το βασικό ερώτημα έχει να κάνει με το αν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια προοπτική νίκης ή όχι» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«O κ. Μεϊμαράκης δεν δίνει προοπτική νίκης. Δεν θεωρώ ότι έχει το σχέδιο και το όραμα να διευρύνει τη Ν.Δ. σε πολίτες που θα την ψηφίσουν. Αν πίστευα ότι είναι πιο κατάλληλος δε θα είχα πρόβλημα να στοιχηθώ από πίσω του» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Εγώ την επόμενη μέρα θα είμαι στρατιώτης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να συμμετέχω σε ένα αρχηγικό σχήμα αν δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του κόμματος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τον κ. Μεϊμαράκη τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. «για να μιλήσουμε για τις ιδέες μας».

Για τον Απ. Τζιτζικώστα ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητά «έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, από τη στιγμή που έχουμε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα», αν και όπως είπε, «ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας αυτό το θεωρεί πλεονέκτημα». «Ακόμα και ο κ. Τσίπρας στη Βουλή καταξιώθηκε. Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι στο κοινοβούλιο και να έχει και εμπειρία μέσα σε αυτό», σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα