Κυρ. Μητσοτάκης: ”Προτεραιότητα η κατάργηση των εκτρωματικών νόμων”

 Το όραμά του για την παιδεία και τους νέους ανθρώπους παρουσίασε ο προεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 2ο προσυνέδριο του κόμματος, στην Πάτρα. “Η επόμενη γενιά ειναι το μέλημα μας, δεν πρέπει να ζήσουν χειρότερα απο οτι εμείς σήμερα. Ολα αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα στην κρίση, τα μονα βιώματα τους είναι βιώματα της κρίσης, είναι παιδιά που αποκτούν γνωση με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποκτούσαμε εμείς . Σήμερα η γνώση είναι προσβάσιμη απο ενα κινητό, αυτό που ξεχωρίζει αυτή τη γενιά, είναι η επιθυμία τους για δυο πράγματα
Ευκαιρίες και αξιοκρατία” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο χώρο της παιδείας.

“Για την ΝΔ απόλυτη προτεραιότητα είναι η κατάργηση του εκτρωματικού νόμου Φίλη, Μπαλτά , Γαβρογλου” ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης και σημειωσε ότι η ΝΔ επιλέγει το δρόμο του ρεαλισμού και των προτάσεων απέναντι στο λαϊκισμό που εχει ταλανίσει τη χωρα.

“Ενας νέος στο Περιστέρι μου είχε πει οτι βλέπει τη ζωή του να περνά σαν ταινία και δεν μπορει να την επηρεάσει, αν παρακολουθούσε όμως την σημερινή συζητηση θα ηταν ποιο αισιόδοξος” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφερθηκε στο ζήτημα της αριστείας.

“Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το θέμα της αριστείας. Ειναι στάση ζωής, μια καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας για να γινει το καλύτερο που μπορει και αυτή την αριστεία θελουμε να επιβραβεύσουμε” σημείωσε , συμπληρωνοντας πως οταν μιλάμε για ευκαιρίες αναφερομαστε στους λίγοτερο προνομιούχους.

“Η παιδεία ειναι ο μόνος τρόπος που εχει ενα παιδί να αποκτήσει τα εφόδια και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά. Κανένα παιδί δε θα βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού. Θελουμε πιο αυτόνομα σχολεία. Οι δάσκαλοι ξέρουν καλύτερα πως να ασκήσουν το δικο τους έργο . Θελουμε μια αξιολόγηση που δε θα ειναι τιμωρητική, Θα επιβραβεύονται οι καλύτεροι και θα βοηθιούνται οι λιγότερο καλοί” επεσημανε ο προεδρος της ΝΔ, δινοντας το πλαισιο της αξιολογησης, όπως εκεινον την εννοεί στην εκπαίδευση.
“Θελουμε ελευθερα αυτόνομα σχολεία, με μεγαλύτερη δικαιοδοσία στους διευθυντές και όπου θα υπαρχει καλη συνεργασία μεταξύ δραστήριου συλλόγου γονέων. Ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε ελληνική περιφέρεια. Δεν ειναι ταξική πολιτική αυτο, ειναι το ανάποδο. Ειναι η δυνατότητα που δίνεται σε ενα φτωχό παιδί να μπει σε ένα σχολείο που θα αναπτύξει δυνατότητες. Αυτο δεν μπορει να γινει με κλήρωση αλλα με κάποια κριτήρια” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημειωσε ότι το σύστημα οικοδομήθηκε γύρω απο την λογική να παράγουμε πτυχιούχους για να διεκδικήσουν θέση και επίδομα στο δημόσιο.
“Αυτός ο κόσμος πέθανε” ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριακου Μητσοτάκη, που επεμεινε στην αξιολογηση λέγοντας ότι αυτή θα πρέπει γίνεται απο τους καλύτερους αλλά και απο εξωτερικούς αξιολογητές.
Ο κ.Μητσοτακης τάχθηκε υπέρ των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα
σημειώνοντας όμως ότι θα πρεπει να δοθεί δυνατότητα και σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα, να τα παρακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα