Κυρ.Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

esadnhaenced-beuzz-17290-1363806108-8«Η συμφωνία είναι κακή, γιατί ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. «Η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα γιατί υπάρχει μία σειρά από προαπαιτούμενα τα οποία φαίνεται ότι δεν έχουν πλήρως εκπληρωθεί», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος, στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι «η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει κόστος, η συμφωνία αυτή είναι επώδυνη και οι πολίτες θα αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος όταν αρχίσουν τα μέτρα αυτά να εφαρμόζονται».

«Ο κ.Τσίπρας επέλεξε το μείγμα της πολιτικής που να συμπεριλαμβάνει αυξήσεις φόρων και όχι στοχευμένες περικοπές δαπανών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιλέξει άλλο δρόμο και συγκεκριμένα αυτό στον οποίο θα περιορίζονται οι δαπάνες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει με αυτά τα μέτρα» και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του «θα ακολουθούσε ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων με μειώσεις δαπανών στο δημόσιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας έχει μία συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Ο κ. Τσίπρας δεν προστατεύει τους αδύναμους, προστατεύει αυτούς τους οποίους ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του πελάτες. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ο κ. Τσίπρας διχάζει».

«Εγώ πάντως δεν πρόκειται να συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι του ταξικού διχασμού, το οποίο δυστυχώς υιοθετεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κυρίτσης και όσοι κινούνται γύρω από το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «δεν του αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός» υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει μία «συμφωνία αλήθειας».

«Θέλουμε μία συμφωνία αλήθειας, την οποία ο Τσίπρας δεν μπορεί να υλοποιήσει, γιατί ο Τσίπρας είναι αναξιόπιστος και με τους χειρισμούς του έχει οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα