Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί την παραίτηση του Κουρουμπλή

Την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Φάληρο και είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής στο παράκτιο μέτωπο.

“Υπάρχουν βαριές ευθύνες και μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα. Ποιος έκρινε το καράβι αξιόπλοο, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει να αποδεχθεί την παραίτηση Κουρουμπλή ο πρωθυπουργός ” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η ΝΔ φέρνει το θέμα στη Βουλή.

“Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή υπογεγραμμένη από όλους βουλευτές για να μάθουμε όλη την αλήθεια. Οι ευρωβουλευτές μας θα διερευνήσουν εξεύρεση ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ συμπληρώνοντας ότι ως κόμμα θέτει στη διάθεση των ειδικών οργανώσεις και εθελοντές της ΝΔ μόνο αν το κρίνουν οι εξειδικευμένες οργανώσεις.

“Έχουμε χρέος και ευθύνη να προστατέψουμε το θαλάσσιο περιβάλλον. Ήταν ανέτοιμη η κυβέρνηση για μια καταστροφή μέσα στο λιμάνι. Φανταστείτε τί θα γινόταν στην ανοικτή θάλασσα. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, αν κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του έχει πολιτικό προϊστάμενο”, τόνισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα