Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά

«Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση αποφοίτων του Wharton Club of Greece και συμπλήρωσε ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση είναι αποκλειστικά δική της επιλογή.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση «συνειδητά επέλεξε να υπερφορολογήσει την παραγωγική Ελλάδα για να δημιουργήσει μεγαλύτερα δημοσιονομικά πλεονάσματα από αυτά που της ζητούσαν για να μπορεί στη συνέχεια να επιστρέψει μέσω επιδομάτων σε κάποιες ομάδες στοχευμένα βοηθήματα».

Ακόμη, ανέφερε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να δημιουργήσει την κοινωνική δυναμική που θα της επιτρέψει την επόμενη μέρα «να κάνει πράξη, με αποτελεσματικότητα και χωρίς ταλαντεύσεις, αυτά που έχει ανάγκη η χώρα».

Για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα δείξει δείγματα γραφής και θα πείσει τους Ευρωπαίους ότι έχει την ιδιοκτησία των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, θα μας επιτρέψει να επανέλθουμε στον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων».

«Σήμερα, οι θεσμοί αρχίζουν και δέχονται αυτό που λέμε εμείς: Ότι, δηλαδή, χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Ένα μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που να συνδυάζει σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, εξορθολογισμό και καλύτερη αποτελεσματικότητα στις κρατικές δαπάνες, με μεγαλύτερη ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα σε υπηρεσίες που σήμερα παρέχει το Δημόσιο», σημείωσε.

Ειδικότερα, για τη μείωση της φορολογίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «για να κάνουμε μια τολμηρή μείωση φόρων θα πρέπει να την εξισορροπήσουμε με μια πολύ καλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή».

«Επίσης, μπορούμε, μέσω της πληροφόρησης που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να πραγματοποιήσουμε στοχευμένους ελέγχους και να βελτιώσουμε τη φορολογική συμμόρφωση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα