Κυρ. Μητσοτάκης: Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για “τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης”, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΠΕ της ΝΔ. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η ΝΔ είναι έτοιμη για την πολιτική αλλαγή, διαθέτει εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμπιστευτούν το κόμμα του.

“Εμπιστευτείτε μας. Ξέρουμε πως θα φέρουμε δουλειές. Έχουμε σχέδιο. Είμαστε προετοιμασμένοι”, τόνισε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας μια πολύ σκληρή ομιλία για τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης.

“Ψέματα, ανικανότητα, φόροι. Αυτές οι τρεις λέξεις περιγράφουν την τραυματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”, υπογράμμισε ο πρόεδρος τη ΝΔ και διακήρυξε ότι “ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό τον εθνικό κατήφορο”.

“Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί. Όχι διχασμένοι, αλλά ενωμένοι. Η αποτυχία του Τσίπρα δεν είναι αποτυχία όλης της Ελλάδας”

Κατήγγειλε ότι “η ανικανότητα, η αναξιοπιστία και η διγλωσσία Τσίπρα οδηγεί τους εταίρους σε υπερβολικές απαιτήσεις”.

“Είναι η ίδια η Κυβέρνηση, που δίνει περιθώρια στους πιστωτές να απαιτούν δεσμεύσεις που πηγαίνουν πολύ πέρα από την περίοδο υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Και είναι η ίδια η Κυβέρνηση, που τελικά δίνει την ευκαιρία στις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης να επαναφέρουν το Grexit, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ως την ενδεδειγμένη λύση”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Προειδοποίησε παράλληλα ότι το κλείσιμο της β” αξιολόγησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για πρόσβαση της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και για να μη βρεθεί αντιμέτωπη τον προσεχή Ιούλιο με πιθανό πιστωτικό γεγονός.

“Για μία ακόμη φορά- όπως είπε- η κυβέρνηση με άγνοια κινδύνου και δίχως συναίσθηση εθνικής ευθύνης παίζει με τη φωτιά. Δίνει μάχη με φανταστικούς ανεμόμυλους”

“Δυστυχώς ξαναζούμε μέρες πρώτου εξαμήνου 2015. Και αν τότε ήταν ανεκτή η συμπεριφορά τους από την κοινωνία, σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ότι ο χρόνος τρέχει σε βάρος μας και ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι η παραμονή του στην εξουσία “με κάθε τρόπο, κάθε μέσο και ανεξαρτήτως κόστους και επιπτώσεων για την ελληνική οικονομία”.
Εκτίμησε για το λόγο αυτό ότι “στο τέλος ασθμαίνοντας θα δεχτεί τα πάντα”‘ και υπογράμμισε ότι χρειάζεται χρόνο για να πείσει τους οπαδούς και τα στελέχη του ” για την επόμενη κυβίστηση του”.
“Εκτός εάν σκηνοθετήσει άλλη μία τεχνητή σύγκρουση για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογες”, πρόσθεσε, προειδοποιώντας: “Εμείς σε κάθε περίπτωση του λέμε αφού δεν μπορεί, ας κάνει στην άκρη”.

“Η ΝΔ είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση της πολιτικής αλλαγής”, διακήρυξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος θα μιλά την γλώσσα της αλήθειας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν θα δώσω δικαίωμα σε κανέναν μετά τις εκλογές να πει ότι τον κορόιδεψα για να υφαρπάξω την ψήφο του”

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “ήρθε στην εξουσία με πανιά φουσκωμένα από τον λαϊκισμό και θα φύγει με πανιά σκισμένα από τον άνεμο της εθνικής αναγέννησης που θα εκφράσει πολιτικά η ΝΔ”

“Μία νέα δημοκρατία και δεν εννοώ το κόμμα μας, πρέπει να ανατείλει στην πατρίδα μας μετά το σκοτάδι του συριζαικου αυταρχισμού”, πρόσθεσε

Έκανε λόγο για “λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν άφησε τίποτα στο πέρασμα της”, σημειώνοντας ότι “η πολιτική Τσίπρα- Καμμένου δεν είναι απλά αποτυχημένη αλλά και κοινωνικά άδικη, κυνική και ανάλγητη”.
“Κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν τη μαύρη επέτειο όπως έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού”, υπογράμμισε στο σημείο αυτό και έκανε λόγο για “λίγους, βολεμένους, κομματικούς μανδαρίνους που ζουν παρασιτικά στις πλάτες του χειμαζόμενου ελεύθερου επαγγελματία”. “Οι νεοδιορισμένοι εγκάθετοι που χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο. Για αυτό, δυστυχώς, ο ξέφρενος κατήφορος συνεχίζεται”, πρόσθεσε.

Παρόντες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία συνεχίζεται με τοποθετήσεις μελών, είναι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα