Κυρ. Μητσοτάκης: Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία

??- ???? ??? ? ? ???????  (EUROKINISSI/É?Ï???Q??)«Η εφαρμογή της απλής αναλογικής με τα σημερινά δεδομένα καταστεί απίθανη τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης»
«Κάθε πολιτική πρωτοβουλία κρίνεται κι από τα κίνητρα της.

Οδεύετε προς μια βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές και μαγειρεύετε τον εκλογικό νόμο για να δυσχεράνετε το έργο της Νέας Δημοκρατίας» ανάφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο.
«Θέλουνε ακυβερνησία και παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς επειδή ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα ηττηθούν κατά κράτος, και προσπαθούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην εξουσία ακόμη και από θέση μειοψηφίας. Ο εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει, γιατί θα βρει απέναντι μία συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα ακυρώσουν στο σχέδιο για ακυβερνησία στην επόμενη Βουλή. Γινόμαστε μάρτυρες ενός κυνικού τακτικισμού.

Φέρνουν εκλογικό νόμο που αναγνωρίζει παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Σας το λέμε ότι δεν θα περάσει» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Αρκετή ζημιά έχετε κάνει κ. Τσίπρα στην οικονομία δεν θα σας αφήσουμε να δεν θα σας επιτρέψουμε να διαβρώσετε την πολιτική ζωή.

Χρειαζόμαστε αλήθεια και εμπιστοσύνη, ηγεσία, σχέδιο και όραμα, για να αφήσουμε πίσω την κρίση και το μνημόνιο, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο για να πετύχουμε τους στόχους».
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Το μπόνους το σημερινό είναι το 10% των συνολικών ψήφων. Το μπόνους δεν είναι 50 έδρες αλλά 25 με 35. Η εφαρμογή της απλής αναλογικής με τα σημερινά δεδομένα καταστεί απίθανη τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης.

Η ΝΔ ήταν πάντα υποστηρικτής της ενισχυμένης αναλογικής. Πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα που θα προάγει την κυβερνησιμότητα. Εμείς δεν προσαρμόσαμε τις απόψεις μας στις πολιτικές συγκυρίες. Η ΝΔ παραμένει ένα κόμμα αρχών και αξιών» και συμπλήρωσε: «Η απλή αναλογική παράγει βραχύβιες κυβερνήσεις. Ποιος θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν δεν ξέρει πόση θα είναι η ζωή μιας κυβέρνησης»;

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα