Κυρ. Μητσοτάκης: Αναπτύσσουμε δίκτυο διεθνών επαφών προς όφελος της χώρας

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιείται το διήμερο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μόσχα. Παρά το δριμύ ψύχος που επικρατεί στη ρωσική πρωτεύουσα, θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε η ρωσική κυβέρνηση στον πρόεδρο της ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να συναντάται με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην πρώτη του επίσκεψη επί ρωσικού εδάφους με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αναπτύσσουμε ένα ευρύ δίκτυο διεθνών επαφών προς όφελος της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας έχουν ξεχωριστή σημασία. Η Ελλάδα ανήκει αναπόσπαστα στο δυτικό σύστημα ασφάλειας και αξιών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βελτιώσει τις διμερής σχέσεις με την Ρωσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Δούμας Βιατσεσλαβ Βολοντίν, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Μόσχα το 1979 αλλά και στην συμβολή του Κώστα Καραμανλή στην βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων. «Υπάρχει και μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ΝΔ και της Ρωσίας. Στην Ελλάδα στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης στο ρώσο αξιωματούχο.

Ολα τα ζητήματα διμερούς αλλά και διεθνώς ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στο διάρκειας δυο ωρών γεύμα εργασίας που παρακάθισε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις του κ.Μητσοτάκη συζητήθηκε και η συμφωνία των Πρεσπών όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο πλευρές μπορεί να διαφωνούν με την συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά από διαφορετικές αφετηρίες.

Επίσης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, συζητήθηκαν «ειδικά ζητήματα τα οποία αφορούν την οικονομική συνεργασία και το πώς θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τη δυνατότητά μας να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις από τη Ρωσία στην Ελλάδα, για το πώς θα βελτιώσουμε όμως, ταυτόχρονα, και την απόδοση των Ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία, αναγνωρίζοντας πάντα το πλαίσιο  και τους περιορισμούς μέσα στους οποίους κινούμαστε».

Ειδικό κεφάλαιο στις διαβουλεύσεις και το Κυπριακό, όπου για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης με παράλληλο όμως εκσυγχρονισμό των εγγυήσεων.

liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα