Κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών με 153 «ναι»

Με 153 ψήφους υπέρ, 146 κατά και 1 «παρών» και μετά από μία μαραθώνια συζήτηση τριών ημερών σε υψηλούς τόνους εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τη συμφωνία υπερψήφισαν 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ «όχι» ψήφισε ο Γιώργος Αμυράς, αλλά και οι Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης καταψήφισε, αναρτώντας πανό την ώρα της ψηφοφορίας.

Η ψηφοφορία διεξήχθη δια εκφωνήσεως σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Σημειώνεται, ότι τις τελευταίες μέρες, υπήρξαν απειλές και επιθέσεις, ενώ στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν συμμετείχαν σε έντονο βαθμό, ακροδεξιά και νεοναζιστικά στοιχεία που προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο και να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση.

Τσίπρας: Ιστορική μέρα, γράφουμε νέα σελίδα για τα Βαλκάνια (Βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή επισήμανε ότι το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή δεν έχει νικητές και ηττημένους. Συμπλήρωσε δε ότι του τηλεφώνησε ο Ζάραν Ζάεφ για να τον συγχαρεί.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα, μπαίνει τέλος σε μια μεγάλη εκκρεμότητα που βάραινε την εξωτερική μας πολιτική, θωρακίζουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορικής μας κληρονομιάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή.

Επισήμανε ότι το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή δεν έχει νικητές και ηττημένους. Συμπλήρωσε δε ότι του τηλεφώνησε ο Ζάραν Ζάεφ για να τον συγχαρεί.


Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα