Κυριάκος Μητσοτάκης: Κι εμείς ψηφίσαμε μνημόνια αλλά δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής δήλωσε:

«Υπογράφετε τα μνημόνια δύο – δυο και με δυο σας χέρια ενώ υποσχεθήκατε ότι θα τα σκίσετε», είπε , ενώ σχολίασε σκωπτικά την χαρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν «ναι σε όλα»: «Κι εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό».

Σχολιάζοντας τα περί γραβάτας του Αλέξη Τσίπρα, εν όψει μια λύσης (;) του χρέους είπε με χιουμοριστική διάθεση: Κύριε Τσίπρα εσείς είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία. «Κομπάζετε για το χρέος όταν γνωρίζετε ότι δεν έχετε κερδίσει τίποτα καινούριο. Ήρθε η ώρα να τηρήσουν οι δανειστές τις δεσμεύσεις τους, τους το λέμε κι εμείς. Μη λέτε ψέματα ότι δεν θα εφαρμόσετε τα μέτρα, αν δεν έρθουν τα μέτρα για το χρέος. Τζάμπα τυράκι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως. Για την καρέκλα το κάνουν, όχι για το χρέος», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίζοντας τις νέες «συμμαχίες» του πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μίλησε για «νταβατζήδες που περνάνε καλά μαζί και σας στηρίθζουν γιατί σας έχουν βρει μπόσικο». «Ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα βυθισμένοι. Μόνοι σας μπορείτε να ξεπλυθείτε στην κολυμπήθρα στον αντιμέτρων. Το 4ο Μνημόνιο είναι του Τσίπρα και του Καμμένου!», σημείωσε.

Ειδική μνεία έκανε στους 153 που θα συνομολογήσουν στα νέα μέτρα λέγοντας ότι «δεν θα διστάσουν, ούτε θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους, θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, άλλωστε, σήμερα θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα. Μια απάτη που κατά τον πρόεδρο της ΝΔ όμοιά της «δεν έχουμε ξαναδεί στη σύγχρονη ιστορία». «Γιατί πλέον μέχρι και οι πρωταγωνιστές της πρώτης περιόδου ομολογούν δημόσια χωρίς ντροπή  ότι οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού ήταν εν γνώσει του ψεύτικες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επικαλέστηκε τον Γ. Βαρουφάκη: «Αλήθεια κύριε Τσίπρα, τι λέτε για τις δηλώσεις Βαρουφάκη για τις ανοησίες του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Να επισημάνω ότι δεν τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα να αναλάβει υπουργός. Τα προγράμματα πολύ μίσησαν, την καρέκλα ουδείς.
Είστε όλοι σας συνένοχοι στην πολιτική απάτη. Παγιδεύεται τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική για να παραμείνετε στην κοινωνία. Την ύβρη ακολουθεί πάντα η Νέμεσις».

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Μητσοτάκη σύντομα οι εφιάλτες τελειώνουν και η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της, αν και, όπως είπε, αν «οι κκ Τσίπρας και Καμμένος δεν είχαν ξεγελάσει τους Έλληνες, η Ελλάδα θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη και θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης».

Σχετικά με τα αντίμετρα, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για περιτύλιγμα του πακέτου των μέτρων. «Είναι λέτε περισσότερα τα μέτρα, αν είναι έτσι σας έχω μια πρόταση μην πάρετε μέτρα, πάρτε τα αντίμετρα από τώρα», σχολίασε και ευθέως κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι κοροϊδεύει την Ελληνική κοινωνία. «Από το go back κυρία Μέρκελ πήγαμε στο βοήθεια κ. Μέρκελ. Δεσμεύσατε την περιουσία της χώρας. Λέγατε ότι θέλετε να διώξετε το ΔΝΤ και τώρα το παρακαλάτε να μείνετε. Στηρίξατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα.  Έχετε κατακτήσει το σύνταγμα της χώρας κουρελόχαρτο», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε την ΕΡΤ ΥΕΝΕΔ και εξαπέλυσε και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό, μέσω Μίκη Θεοδωράκη. «Από την στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή, τότε δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια πορκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας», υπογράμμισε επικαλούμενος τα σχετικά λόγια του Μίκη Θεοδωράκη.

Κατόπιν τούτο, συμπλήρωσε ότι αν ο πρωθυπουργός είχε λίγη ντροπή τότε θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, αλλά η «λέξη ντροπή είναι άγνωστη σε εσάς». «Έχετε καταντήσει να είστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην ευρωζώνη. Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και παίρνετ μέτρα χωρίς λεφτά», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αντι να χορηγήσει την 13η σύνταξη κόβει και τη 12η και την 11η

Στο στόχαστρό του έβαλε και τους κκ. Τσακαλώτο και Καμμένο. Για τον πρώτο τόνισε: ο κ. Τσακαλωτος έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 9.000. Και έρχεστε να φορολογήστε συμπολίτες μας που βγάζουν 500 ευρώ. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον εγκάλεσε για τις υποσχέσεις του στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Σώματα Ασφαλείας.

Για να καταλήξει ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του πεπεισμένος ότι «όταν ανοίξουν οι κάλπες θα ανοίξει και η πόρτα εξόδου σας από την κοινωνία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα