Κυρίτσης: Η ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται σε ομηρία από την ακραία ομάδα Σαμαρά – Γεωργιάδη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μίλησε Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο και επισήμανε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προφανώς θετική για την Ελλάδα και αν τη δει κάποιος ξεκομμένα, ξερά ως ένα κείμενο και αν τη δει κάποιος σε σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ισχύει μέχρι σήμερα.

Εξήγησε ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ένα κράτος όπως η FYROM αποδέχεται μια τόσο «λεόντειο συμφωνία» με μια γειτονική χώρα και εξήγησε τι πρέπει να αναλογιστούμε ότι οι γείτονες μας δέχτηκαν να αλλάξουν το όνομα τους, το Σύνταγμα τους, τα ονόματα στους μισούς δρόμους της χώρας τους, στο αεροδρόμιο κ.ά. και να μπουν φυτευτές διατάξεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα. Ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους που έχουν οι λεόντειες συμφωνίες την άνοδο του εθνικισμού, να προκαλέσουν δηλαδή «υπεραντίδραση».

Επισήμανε ότι οι εθνικόφρονες δυνάμεις το παιχνίδι του εθνικισμού το έχουν σε πρώτη ζήτηση εδώ και ενάμιση αιώνα και δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να εξυπηρετήσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό, βάζει μπροστά τέτοια θέματα, το έχουν κάνει, το έχουν ξανακάνει και το έχουμε πληρώσει. Η αλήθεια είναι ότι όλες τις περιπτώσεις που αυτός ο υψιπρεπής εθνικισμός παίρνει κεφάλι μετά συνήθως έχουμε να διαχειριστούμε κάποιου είδους εθνική ήττα, τραγωδία, συντριβή και πάει λέγοντας. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε αυτού του είδους κατάληξη».

Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε ότι αν υπάρξει αποχώρηση ενός εταίρου από ένα κυβερνητικό σχήμα θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα και η Νέα Δημοκρατία αυτό με τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ θα το εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο μπορεί.
Σημείωσε μάλιστα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει με τίποτα να πάμε σε εκλογές χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το θέμα της ψηφοφορίας Συμφωνίας των Πρεσπών αυτό το «απεύχονται, το ξορκίζουνε, από μέσα τους προσεύχονται κ.τ.λ. διότι μετά περνάει το βάρος αυτής της συμφωνίας, που είναι καλή συμφωνία και έχει και στοιχεία της δική τους πολιτικής και μετά περνάει το βάρος σ’ αυτούς.

Και επειδή στο θέμα αυτό η ηγεσία της Νέα Δημοκρατίας βρίσκεται σε ομηρία από την ακραία ομάδα Σαμαρά – Γεωργιάδη κτλ, ο Μητσοτάκης θα βρεθεί μπροστά σ’ ένα δίλημμα, να ψηφίσει τη συμφωνία και ενδεχομένως να τον ρίξει ο Σαμαράς, όπως έριξε και τον πατέρα του, και να έχουμε μια καρμπόν επανάληψη της ιστορίας και σε μεγάλο βαθμό πλήρη απαξίωση της πολιτικής οικογένειας Μητσοτάκη προφανώς άμα τους συμβεί αυτό το πράγμα υπό αυτούς τους όρους δεύτερη φορά ή να κάνει τούμπα σε όσα έλεγε και να πάει στη Βουλή και να ψηφίσει κανονικά τη συμφωνία με τον κίνδυνο που σου είπα προηγουμένως» τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα