Κυρίτσης:Κάποιοι παίζουν παιχνίδι σε βάρος των προσφύγων

yyjjiomΓια κάποιους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο των προσφύγων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

Σχολιάζοντας τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες μεταξύ των προσφύγων για άνοιγμα των ελληνοσκοπιανών συνόρων είπε: “Εμείς ξεκινήσαμε εδώ και τρεις μέρες μια προσπάθεια να μεταφέρουμε κόσμο από την Ειδομένη, επεκτείνοντας την προσπάθεια την επικοινωνιακή. Αυτό έχει μια επιτυχία με την έννοια ότι κάθε μέρα φεύγουν πούλμαν. Ταυτόχρονα έχουμε διάφορες φήμες που κυκλοφορούν και πάντα προσπαθούμε να τις αντικρούσουμε που λένε ότι μπορεί να ανοίξουν τα σύνορα κλπ. Είναι προφανές ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν, είναι προφανές ότι κάποιοι από αυτούς που διαρρέουν τέτοιου είδους φημολογία παίζουν παιχνίδι σε βάρος των ανθρώπων και τους οδηγούν σε αδιέξοδα και σε ματαιώσεις, ακόμα σε κίνδυνο για την ασφάλειά τους”.

“Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσουν και το καταλαβαίνουν με λάθος τρόπο, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο των προσφύγων, σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που τους ενδιαφέρει να προβληθούν αδιαφορώντας ή βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που έχει ο κόσμος εκεί” τόνισε ο κ. Κυρίτσης.  “Δεν θα είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με μια συμβολική διαμαρτυρία που θα λέει ότι είναι κακό πράγμα τα κλειστά σύνορα αλλά το να οδηγήσει κανείς τον κόσμο να περάσει οριστικά κλειστά σύνορα μου φαίνεται επικίνδυνο, ανεύθυνο και πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει” πρόσθεσε και προειδοποίησε πως  “εάν διαπιστωθεί ότι κάποιος παίζει εσκεμμένα παιχνίδι είτε εις βάρος της χώρας είτε εις βάρος των ανθρώπων αυτών, δεν πρέπει να περάσει έτσι”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα