Κυπριακό: Κατέθεσαν χάρτες οι δύο πλευρές στη Γενεύη

Αντάλλαξαν χάρτες αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά, στο πλαίσιο των συνομιλιών στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Τώρα οι χάρτες θα εξετασθούν σε κάθε τους λεπτομέρεια από τους υπεύθυνους Κτηματολογίου, προκειμένου να αποφανθούν αν η πρόταση της άλλης πλευράς είναι εντός του πλαισίου της πρόσφατης συμφωνίας.

Για «σταθμό στην ιστορία» έκανε λόγο ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω Twitter.

«Παρουσία του κ. Αϊντε των χαρτογράφων και του ΟΗΕ ανταλλάχθηκαν οι χάρτες που κειμένονται στο πλαίσιο του Μον Πελερέν», επισήμανε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σημειώνοντας, ότι είναι κατ’ ουσία η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οπως ανέφερε, «υπάρχουν πρόνοιες που δεν μας ικανοποιούν ως τελικό αποτέλεσμα και οι διαφωνίες έχουν υποβληθεί γραπτώς από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε πως αύριο, Πέμπτη, αποκλειστικό θέμα που θα συζητηθεί, θα είναι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Πρόσθεσε ακόμη πως η αυριανή διάσκεψη θα είναι πολυμερής με την παρουσία της Ε.Ε και του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Καθημερινή Κύπρου)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα