Κυπριακό: Έως το τέλος Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τα θέματα ασφαλείας

Εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις γύρω από την ασφάλεια των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο καθώς η ομάδα εργασίας που θα συνεδριάσει στις 18 Ιανουαρίου θα ασχοληθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα μόνο για για δύο έως τρεις ημέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία ακόμα συνάντηση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγή κοντά την τουρκοκυπριακή πλευρά. Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τεχνοκράτες από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 18 Ιανουαρίου στο Mont Pelerin της Ελβετίας.

Η πηγή την οποία επικαλείται το Reuters θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, λόγω της ευαίσθητης φάσης στην οποία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο επεσήμανε ότι η γενική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι οι συζητήσεις για τα θέματα ασφαλείας δεν θα θα κρατήσουν πάνω από δύο έως τρεις ημέρες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη μεταξύ πολιτικών, πιθανότατα σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό των Υπουργών Εξωτερικών, τόνισε η πηγή του Reuters.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα