Κυνική ομολογία Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία του Π.Φύσσα-Οι αντιδράσεις των κομμάτων(Vids)

O γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ανήμερα της συμπλήρωσης δύο ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,ανέλαβε με κυνικό τρόπο την πολιτική ευθύνη της πράξης αυτής.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη… δεν υπάρχει» ανέφερε.

Μάλιστα, στη συνέχεια παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι μέλος της «Χρυσής Αυγής», στην προσπάθειά του να αποποιηθεί ό,τι το έκανε ένα μέλος της οργάνωσης.

To ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης:

Εν τω μεταξύ, κατα τη διάρκεια της συνέντευξης ο δημοσιογράφος της εκπομπής, μετέφερε ένα σχόλιο ακροατή, το οποίο ανέφερε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος, είχε πει παλαιότερα, ότι η Χρυσή Αυγή, είναι ο σπόρος των νικημένων του 1945.Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πει κάτι τέτοιο και προκάλεσε , αν υπάρχει, να κοινοποιηθεί.

Είμαστε ο σπόρος των νικημένων του 1945:

H αντίδραση των κομμάτων απέναντι στις δηλώσεις Μιχαλολιάκου:

ΣΥΡΙΖΑ:
«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, το στυγερό έγκλημα φανέρωσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία το απεχθές πρόσωπο της ΧΑ: μιας δολοφονικής, φασιστικής συμμορίας, που στρέφεται εναντίον των αδύναμων με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα μια ψευδεπίγραφη αντισυστημική ρητορική, απολύτως βολική για το σύστημα» αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, μία μέρα πριν τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίζεται και επιθυμεί ένα κράτος δικαίου. Η ρητορική του μίσους, τα τάγματα εφόδου, οπλισμένα από την κοινωνική απελπισία που έχει σκορπίσει η κρίση, εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο δράμα προκειμένου να επεκταθούν» συμπληρώνει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενός ανθρώπου-σύμβολο για την ελληνική νεολαία που μαστίζεται από την κρίση. Η συστράτευση όλων για μια κοινωνία δημοκρατική, για μια ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη είναι επιτακτική, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην άνοδο των νεοναζιστών» καταλήγει το κόμμα.

ΠΑΣΟΚ:

Άμεση ήταν η αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή ότι μέχρι τώρα έλεγαν δήθεν πως δεν ήξερε τίποτα, ότι δεν είχε την ευθύνη.

«Τώρα με θράσος, οι νεοναζιστές υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική τους, επιχειρώντας μόνο να γλιτώσουν τις ποινικές συνέπειες. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να απαντήσουν στην πρόκληση. Να κλείσουν τον δρόμο στην συμμορία των δολοφόνων.
Να τους καταδικάσουν. Η ψήφος σε αυτούς δεν είναι πολιτική επιλογή! Είναι επιβράβευση εγκληματιών.

Ζητούμε με την ψήφο τους οι πολίτες να αναδείξουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη τρίτη δύναμη. Να μας δώσουν την τρίτη εντολή!
Για να επιβάλλουμε την συνεννόηση και την συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση, την Ελλάδα στην Ευρώπη και το Ευρώ» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

miΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Για έλλειψη ντροπής κατηγορεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Τη μέρα που κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής ομολογεί την ωμή αλήθεια: ότι πρόκειται για μια ναζιστική συμμορία δολοφόνων με ομάδες κρούσης. Την αλήθεια που ξέρουμε όσοι και όσες είμαστε στο δρόμο, στο κίνημα και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Την αλήθεια που έκαναν ότι δεν ήξεραν η αστυνομία, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι που προμόταραν τους δολοφόνους, οι δικαστικές αρχές και όλες οι… ανήξερες κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών. Την ωμή αλήθεια που δεν ήθελε να προφέρει ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το έγκλημα στο Κερατσίνι» συμπληρώνει το κόμμα.

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το τι είναι η Χρυσή Αυγή είναι προφανές: «Πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των μνημονιακών πολιτικών και του ίδιου του συστήματος. Υπάκουα σκυλιά που στέκονται προσοχή στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, βιομήχανους και εφοπλιστές αλλά επιτίθενται βίαια, δολοφονικά και ύπουλα στους εργαζόμενους, του άνεργους, τους μετανάστες, τους αγωνιστές και την αριστερά».

«Ό,τι και να κάνει το σύστημα, το αντιφασιστικό κίνημα χέρι – χέρι με το λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του, με την οικοδόμηση ενός πανίσχυρου αγωνιστικού μετώπου ρήξης, με την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, θα συντρίψει τους φασίστες, θα αντιμετωπίσει την κρατική και παρακρατική βία, θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και το σύστημα της εκμετάλλευσης, όλα αυτά που γεννάνε και ενισχύουν διαρκώς τη φτώχεια, την καταπίεση, τον φασισμό» καταλήγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι (18/9) 6μμ:

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο το απόγευμα (18/9) διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση  στο Κερατσίνι, στον τόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δυο χρόνια πριν.

Το ανοιχτό κάλεσμα στην αντιναζιστική συγκέντρωση μνήμης και δράσης απευθύνουν οργανώσεις πολιτών, φορείς της περιοχής, σωματεία, συλλογικότητες, φίλοι του Παύλου Φύσσα, για την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη) στις 6 μ.μ.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!» η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε μόνος, όρθιος μπροστά στην αγέλη των νεοναζί του Μιχαλολιάκου, για να μην περάσουν στη γειτονιά του, για να υπερασπιστεί τους φίλους του.

Η σχεδιασμένη επίθεση οργανώθηκε από το τάγμα εφόδου που είχε σταλεί από τη Νίκαια. Με την παρουσία της Αστυνομίας, ο Ρουπακιάς δολοφόνησε με μαχαίρι στη καρδιά τον Παύλο Φύσσα ενώ τον ακινητοποίησαν άλλοι τέσσερις φασίστες» και συνεχίζει:

«Άνοιξε ο δρόμος για να φτάσουμε στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Κορυδαλλό. Οι μεθοδεύσεις για να πέσει στα μαλακά η ναζιστική συμμορία συνεχίζονται στη δίκη με σκοπό να μην έχει φτάσει καν στο σημείο κατάθεσης των γονιών του Παύλου Φύσσα, εκατό πενήντα μέρες μετά την έναρξη της.

Παράλληλα, οι νεοναζί αποφυλακίζονται αφού το δικαστήριο δεν κατάφερε να προχωρήσει κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης τους.

Σε τούτη την προεκλογική περίοδο, το αντιφασιστικό κίνημα έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στην απόπειρα των χρυσαυγιτών δολοφόνων να ξαναγυρίσουν στο Πειραιά.

Η ματαίωση της κεντρικής «προεκλογικής» φιέστας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 11/9 στο Πειραιά και η μετατροπή της Πλατείας Κοραή σε χώρο αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και κέντρου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος.

Στις γειτονιές του Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα. Χωράνε οι πρόσφυγες, είναι καλοδεχούμενοι! Ανεπιθύμητοι είναι οι ναζί της Χρυσής Αυγής!».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα