Κυνηγητό για να βρουν τους δολοφόνους – εμπρηστές

Σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού”, προκειμένου να βρουν τους δολοφόνους – εμπρηστές, βρίσκεται η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών.

Σύμφωνα και με τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ,Νίκο Τόσκα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, έχουν υπάρξει πολλές εστίες φωτιάς στην Κινέτα, και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ ειδικά για την πυρκαγιά στα Νταού Πεντέλης, ανέφερε πως υπάρχει «σοβαρό εύρημα» για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε, δίνοντας φειδωλές πληροφορίες για ευνόητους λόγους, ήδη υπάρχουν άτομα που κρατούνται και ανακρίνονται.

Την ίδια ώρα, η ΕΥΠ είχε πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών. Έτσι, ζήτησε την Αμερικανική συνδρομή.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί, διέθεσαν πληθώρα μέσα, προκειμένου να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές στην εύρεση των εμπρηστών – δολοφόνων, όπου πλέον αντιμετωπίζονται ως ύψιστο ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Σε πρώτη φάση το αμερικανικό drone που πέταξε πάνω από την Αττική την ώρα εκδήλωσης των δύο μεγάλων πυρκαγιών, κατέγραψε 45 αρχικές εστίες φωτιάς, ενώ στο Νταού Πεντέλης, στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι και τη Ραφήνα, κλιμάκιο της ΕΥΠ βρήκε υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.

Εν συνεχεία,  έφτασε ένα Boeing P-8, κατασκοπευτικό αεροσκάφος επιτήρησης, που θεωρείται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σ’ αυτό τον τομέα.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά, έπιασε κάβο η ναυαρχίδα του 6ου στόλου, εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών, συλλογής πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου.

Τα στοιχεία για τις πυρκαγιές έχουν καταγραφεί από drone που πέταξε πάνω την Αττική, περίπου μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πρώτης πυρκαγιάς στην Κινέττα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάλυση των βίντεο και των αεροφωτογραφιών προκύπτει ότι  η πυρκαγιά στην Κινέττα ξεκίνησε από 22 διαφορετικά σημεία, ενώ οι αρχικές εστίες στην πυρκαγιά της Πεντέλης-Νέου Βουτζά ήταν 45.

Η δεύτερη ξεκίνησε την ώρα που άρχισαν να πνέουν  άνεμοι εντάσεως 11 μποφόρ κι ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν εστιάσει στην περιοχή της Κινέττας.

Είναι γεγονός, ότι η χώρα θα έχει πολύ δύσκολο Αύγουστο και κανείς δεν πρέπει να εφησυχαστεί, άλλωστε δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την συμμετοχή μυστικών υπηρεσιών στην προσπάθεια να προστατευτεί η χώρα από κακόβουλα συμφέροντα.

Τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα φαίνεται να χει ανοίξει μέτωπα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, καθώς όπως είχε αναφέρει ο κ. Κοτζιάς η “διπλωματία της κότας” πέρασε και αυτό φαίνεται να μην άρεσε σε αρκετούς εντός κι εκτός της χώρας.

«Εντολή του πρωθυπουργού να μη μείνει τίποτα αναπάντητο» – Στις δικαστικές αρχές ο φάκελος των στοιχείων

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωσε ότι κατόπιν της επιβεβαίωσης από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού, των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από δορυφόρους αναφορικά με τις εστίες των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος των σχετικών στοιχείων στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα