Κυβερνοεπίθεση της Βόρειας Κορέας σε 140.000 υπολογιστές της Νότιας Κορέας

maxresdefaultΠερισσότερους απο 140.000 υπολογιστές μεγάλων επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας χάκαρε η Βόρεια Κορέα, σε μια προσπάθεια διασποράς κακόβουλων κωδικών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap οι αρχές της Νότιας Κορέας εκτιμούν ότι κατόρθωσαν ν’ ανακόψουν μεγαλύτερη επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Κατά το ίδιο πρακτορείο, τα ηλεκτρονικά ίχνη έδειξαν ότι η επιχείρηση ενεργοποιήθηκε από την Πιονγκγιάνγκ και είχε ως στόχο ένα κεντρικό πρόγραμμα υπολογιστών που χρησιμοποιούν 160 εταιρείες, αλλά και κυβερνητικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαχειρίζονται τα δίκτυα των υπολογιστών τους.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση που ενεργοποίησε τις επιθέσεις ήταν παρόμοια με αυτή που εντοπίστηκε το 2013, όταν έγινε κυβερνοεπίθεση κατά των τραπεζών και των τηλεοπτικών σταθμών στη Νότια Κορέα. Από την επίθεση αυτή, τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών των παραπάνω επιχειρήσεων «πάγωσαν» για μια εβδομάδα.

Ωστόσο, οι αναφορές για την επίθεση, δεν επιβεβαιώθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας στη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα