Κυβερνητική πηγή σε Reuters: Το ΔΝΤ θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις του για περισσότερη λιτότητα

Σύμφωνα με το Reuters, έπειτα από ένα ισχυρό 2016, η Ελλάδα ελπίζει ότι οι δανειστές θα αποσύρουν τις απαιτήσεις τους για περισσότερη λιτότητα.
Η Ελλάδα ελπίζει ότι τα καλύτερα από τα αναμενόμενα δημοσιονομικά μεγέθη για το 2016 θα πείσουν τους δανειστές να συμφωνήσουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς να απαιτήσουν περισσότερη λιτότητα.
Αυτό δήλωσε στο Reuters κυβερνητική πηγή, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 έφτασε στο 1%-1,5% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας το στόχο του 0,6% που είχε τεθεί, καθώς ενισχύθηκαν τα έσοδα από την είσπραξη φόρων.
«Η επίδοση αυτή θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστεί η άποψη του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% όσον αφορά στο πλεόνασμα» φέρεται να δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
Επισημαίνεται ότι κατά το σημερινό (26/1/2017) Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν την πρόοδο όσον αφορά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης υπάρχει μια «καλή» πιθανότητα ώστε οι υπουργοί να συμφωνήσουν και να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών, έτσι ώστε η συμφωνία για την αξιολόγηση να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2017.
Σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε τα ελληνικά ομόλογα να ενταθούν στο QE της ΕΚΤ, αλλά και να έχει επιστρέψει στις αγορές έως το τέλος του 2017, ένα χρόνο δηλ. πριν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα