Κυβερνητικές πηγές: Καμία προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν

imagehandlerΑποστάσεις από οιασδήποτε μορφής «blame game» για τις εξελίξεις στο Κυπριακό παίρνει η κυβέρνηση, μέσω πηγών του Μεγάρου Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, οι κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν ότι «ως προς το Κυπριακό η ελληνική κυβέρνηση συζητά και εξετάζει προσεκτικά όλα τα επόμενα βήματα. Το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς. Αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος μέσα από προσεκτικά βήματα, ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις. Αυτό, άλλωστε, προσπαθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου. Σημειώνουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να παίζει blame game, επίρριψης ευθυνών».

Οι πηγές του Μαξίμου προσθέτουν ότι «η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αποτελεί διεθνές και όχι διμερές πρόβλημα. Είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού. Πάγια εθνική στρατηγική είναι η εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και με την ιδιότητα, όμως, της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί κανέναν ιστορικό και πολιτικό αναθεωρητισμό. Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα», ενώ τονίζουν ότι «δεν υπάρχει προγραμματισμένη καμία συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα