Κυβερνητικά βέλη στον δήμαρχο Λέσβου για το «μπλόκο» σε οικίσκους

Τα βέλη τους στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό στρέφουν κυβερνητικές πηγές, λέγοντας πως θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία «αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται».

Τα «καρφιά» για τη στάση του δημάρχου ήρθαν με αφορμή το «μπλόκο» της δημοτικής αρχής και πολιτών σε πλοίο, το οποίο μετέφερε 50 οικίσκους. Ήδη χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης έσπευσε να εξηγήσει ότι οι οικίσκοι δεν προορίζονται για νέα δομή, αλλά για αντικατάσταση σκηνών στον καταυλισμό της Μόριας.

«Αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξής των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών», σχολιάζουν σήμερα οι πηγές του Μαξίμου και συμπληρώνουν: «Ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας».

 Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνουν, από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο. Τέλος, διαβεβαιώνουν ότι η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα