Κυβέρνηση: Ανεύθυνη και υποκριτική η επίθεση στον Γ. Μουζάλα για το «Μακεδονία» – «Εκ παραδρομής το λάθος μου» δηλώνει ο υπουργός

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία “ΠΓΔΜ”», τονίζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν πως «το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή».αρχείο λήψης (5)

Και καταλήγουν: «Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».
Η ΝΔ έφτασε ζήτησε την παραίτηση του αν. υπουργού επειδή σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι, που μεταδίδεται αυτή την ώρα, αναφέρθηκε στη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μουζάλας ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γ. Μουζάλας: «Ζητάω συγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα»

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μέσω του Αθήνα 9.84 μετά το θόρυβο που προκλήθηκε επειδή σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Π. Καμμένος: Ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί

«Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του» έγραψε σε tweet ο Πάνος Καμμένος. Μέσω Twitter σχολίασε την αναφορά Μουζάλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε, έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;». Αντίστοιχες αντιδράσεις από τον Ανδρέα Λοβέρδο και τη Χρυσή Αυγή.

«Ο κ. Μουζάλας ο ίδιος οφείλει να παραιτηθεί. Έχοντας παραδεχθεί ότι έκανε σφάλμα, οφείλει να παραιτηθεί. Στην πολιτική και στη ζωή όσοι κάνουν γκάφα τις πληρώνουν. Όποιος κάνει λάθος, το πληρώνει και τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega.

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν αδυνατίζει όταν είμαστε ειλικρινής και όταν όλοι σεβόμαστε κάποιες αρχές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προκειμένου να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση, πολλές φορές, πήραμε αποφάσεις σκληρές για εμάς», είπε ακόμα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα να χτυπήσουν την κυβερνητική συνοχή. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω αυτή τη στιγμή στηρίζοντας έναν υπουργό ο οποίος έχει κάνει αυτό το έγκλημα. Δεν μπορεί ο κ. Μουζάλας να συνεχίσει να είναι υπουργός Αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ποτάμι: «Εθνοκάπηλοι συμμαζευτείτε»

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα