Κρ. Σαντεπί: Αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα και η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της

“Η έξοδος από το τρίτο πρόγραμμα είναι μεγάλη στιγμή. Αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα και η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της” είπε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου που γιορτάζεται απόψε στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαντεπί τόνισε ότι η γαλλική πρεσβεία θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων με έμφαση στην ανάπτυξη των επενδύσεων και στην υποστήριξη της ελληνικής νεολαίας, ώστε να σταματήσει το “brain draιn”. “Αυτό προσπαθούμε με τη λειτουργία του δικτύου Mazinnov” υπογράμμισε.

Τέλος, ο πρέσβης αναφέρθηκε στην επιλογή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εκφράσει την προσήλωσή του στην Ευρώπη από την Αθήνα, από τον λόφο της Πνύκας “για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της προστατευτικότητας”. “Πρέπει” είπε κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο πρέσβης “να αντισταθούμε στον εθνικισμό και στον λαϊκισμό, να υποστηρίξουμε την πολυμέρεια που βάλλεται σήμερα καθώς και τη διεθνή συνεργασία. Για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη και τον κόσμο” κατέληξε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα