Κρετσού: Η Ελλάδα θα λάβει 970 εκατ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση από την ΕΕ

Η Ελλάδα θα λάβει 970 εκατ. ευρώ επιπλέον χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της επιτρόπου Περιφερεακής Πολιτικής Κορίνα Κρετσού,ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα που ισχυρίζονται, ότι υπάρχει κίνδυνος η χώρα μας να χάσει τους πρόσθετους πόρους ύψους 970 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ. «Τα κεφάλαια έχουν κατανεμηθεί στην Ελλάδα και δεν θα χαθούν», τόνισε η ίδια επισημαίνοντας πως τα χρήματα αυτά η Ελλάδα βρίσκεται «στις κορυφαίες θέσεις σε όρους εφαρμογής των προγραμμάτων των ταμείων (συνοχής) της ΕΕ».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η εκπρόσωπος της επιτρόπου Περιφερεακής Πολιτικής δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το 2016, όλοι οι εθνικοί φάκελοι Πολιτικής Συνοχής μελετήθηκαν για ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις της κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα πρόκειται να λάβει 970 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο 2017-2020. Ένα πράγμα είναι σαφές: αυτά τα κεφάλαια έχουν κατανεμηθεί στην Ελλάδα και δεν θα χαθούν».

«Αυτά τα 970 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο πακέτο ύψους 35 δισεκ. δολαρίων για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη, από το οποίο ήδη έχουν αξιοποιηθεί ήδη 11 δισεκ. ευρώ από τον Ιούλιο του 2015, θέτοντας την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις σε όρους εφαρμογής των προγραμμάτων των ταμείων (συνοχής) της ΕΕ.»
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα του συνεχούς διαλόγου και των κοινών προσπαθειών των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παραμένουμε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε απαραίτητη βοήθεια για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επιτύχει την πιο στρατηγική αξιοποίηση αυτής της επιπρόσθετης πτυχής της Πολιτικής Συνοχής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα