Κρανίου τόπος τα Κύθηρα – Συνεχίζεται ο πύρινος όλεθρος για 4η μέρα

Την καταστροφή και τον όλεθρο σκορπάει για τέταρτη πλέον ημέρα, η μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα, ενώ το κύριο πύρινο μέτωπο βρίσκεται πλέον στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού όπου και επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για κατάσβεση.Οι καταστροφές είναι τεράστιες με τις καμένες εκτάσεις να υπολογίζονται πάνω από 20.000 στρέματα.

Ήδη κατά τη χθεσινή μέρα οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση για προληπτικούς λόγους της Ιεράς Μονής Μυρτιδίων, από μοναχές και προσκυνητές, καθώς οι φλόγες έφθασανπολύ κοντά στο μοναστήρι.

Στην περιοχή των Κυθήρων εξακολουθούν να πνέουν δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολες τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο νησί οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και αυτή την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Πυρκαγιά και στη Θάσο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο νησί της Θάσου, στην περιοχή Πλατάνι.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων και 2 αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα