Κρίσιμο το 2018 για το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ

Κρίσιμο έτος για το φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, χαρακτηρίζει το 2018, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, Πάνος Κελάμης, ο οποίος βλέπει θετικά αποτελέσματα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ  «Πρόσωπο με Πρόσωπο, δήλωσε ότι αναμένεται τον Ιούνιο, να αρχίσει η γεώτρηση στο τεμάχιο έντεκα, τονίζοντας ότι η συμφωνία της Τοτάλ με την ΕΝΙ δίδει μεγάλες προοπτικές.

Επεσήμανε ότι ο ερχομός της Exon Μobil, η οποία πρώτη φορά είναι έτοιμη να αρχίσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, είναι ένα γεγονός που πρέπει να χαροποιεί όλους, αφού  πρόκειται για μια εταιρεία η οποία θεωρείται πάρα πολύ προσεκτική και με τεράστια τεχνολογία.

Ο κύριος Κελάμης ξεκαθάρισε ότι τα όποια συμβόλαια έχουν υπογραφεί με τις παλιές ή θα υπογραφούν με τις νέες κοινοπραξίες είναι καθορισμένα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, τα επιτυχή αποτελέσματα γεωτρήσεων είναι εκείνα που θα βάλουν νέα δεδομένα στο τραπέζι και θα καθορίσουν τη συνέχεια.

Αναφερόμενος στα απόρρητα προγράμματα των εταιρειών, τα οποία εγκρίθηκαν από τη Συμβουλευτική Επιτροπή και είναι πλέον ενώπιον της Κυβέρνησης, ο κύριος Κελάμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα οδηγήσουν στα ποθητά αποτελέσματα.

Ο κύριος Κελάμης τόνισε ότι ανεξάρτητα από τα πολιτικά προβλήματα της Κύπρου είναι εθνικής σημασία να γνωρίζουμε τι υπάρχει στο υπέδαφος της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα