Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου για τους δυο στρατιωτικούς και τα εθνικά θέματα

Με τον υπουργό Άμυνας θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειες της χώρας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη αλλά και τα εθνικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

Σημειώνεται πως θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα της συνεδρίασης καθώς αυτή θα ακολουθήσει τη συνάντηση που θα έχουν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου επίσης δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ώρα.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί ο κ.Καμμένος θα βρεθεί στην Ανδραβίδα προκειμένου να παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος». Στην άσκηση θα συμμετέχει ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ και η Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας, Κέιτ Σμιθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Τσίπρας και Καμμένος έχουν συμφωνήσει πριν κλείσουν οι πόρτες να υπάρξει μεταξύ τους διάλογος που θα καταγραφεί από τις κάμερες, ενώ μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Mε αυτή τη συνάντηση, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τέλος στις φήμες που θέλει τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων να έχουν φτάσει στο τέλος .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χθες, έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια εξόδου του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση και να υποστηρίξει ότι η σχέση Τσίπρα – Καμμένου είναι πολύ καλή, ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα αποσταθεροποίησης, ενώ προανήγγειλε τη σημερινή συνάντηση πρωθυπουργού – υπουργού Εθνικής Άμυνας που όπως όλα δείχνουν θα είναι εφ΄ όλης της ύλης και όχι μόνο για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Λίγο αργότερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε για άλλη μία φορά ότι «η συγκυβέρνηση προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει και θα φτάσει μέχρι το τέλος», ενώ άφηνε να διαρρεύσει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ – στοιχείο που «δραματοποιούσε» τη ρήξη – μπορεί και να μη γίνει. Το θέμα αυτό ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί από τους ΑΝΕΛ.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της προφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών και όλες πιθανές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υπόθεση. Επιπλέον, η συνάντηση γίνεται ενόψει της επίσκεψης Κοτζιά στα Σκόπια την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί να θεωρείται βέβαιο πως η συζήτηση θα κινηθεί και επί των ελληνικών προτάσεων για την ονομασία της πΓΔΜ.

Όπως έκανε χθες γνωστό ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ έχει παρέμβη στον ίδιο τον Ερντογάν.

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε πως το περιστατικό θα έχει αίσια κατάληξη υπό την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα «καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα