Κρίσιμες ζυμώσεις για το χρέος σε νέο Washington Group την Πέμπτη

Σε νέα κρίσιμη φάση περνούν οι διεργασίες για την τύχη του ελληνικού χρέους, καθώς στη νέα συνεδρίαση του Washington Group, η οποία πιθανότατα θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στον Καναδά, επικεντρώνεται η προσοχή της ελληνικής πλευράς όπως και η προσπάθεια άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για το θέμα.

Η συνάντηση των δανειστών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7 κατά την οποία θα επιχειρήσουν για άλλη μια φορά να βρουν μια χρυσή τομή, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές και να επιτευχθεί μια συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα μας να επιστρέψει με καλύτερους όρους στις αγορές ομολόγων.

Κοινός στόχος όλων των πλευρών που μετέχουν στη διαδικασία αυτή είναι η επίτευξη οριστικής και ολικής συμφωνίας για το χρέος μέσα στον Ιούνιο. Επισημαίνεται η μεγάλη σημασία μιας τέτοιας συμφωνίας, καθότι  ότι η λύση για το ελληνικό χρέος θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό και τη μετέπειτα στάση του ΔΝΤ απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κύκλοι οι οποίοι γνωρίζουν τα πράγματα, τονίζουν ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Washington Group καλλιεργήθηκαν προσδοκίες ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία και ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με την τελευταία αξιολόγηση, ώστε να υπάρξει αίσια κατάληξη και τυπικά στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα