Κούλογλου: Πρόκειται για μια δίκαιη συμφωνία που καμία κυβέρνηση δεν έχει συμφέρον να αθετήσει

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι «μια συμφωνία δίκαιη που καμία κυβέρνηση δεν έχει συμφέρον να αθετήσει», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο RT για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. «Προηγουμένως η γειτονική χώρα μονοπωλούσε το όνομα της Μακεδονίας κάτι που ήταν λάθος, γιατί ένα μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, ένα στην στην Βουλγαρία και ένα στην Β. Μακεδονία. Καμία κυβέρνηση δεν έχει συμφέρον να ανατρέψει την συμφωνία», εξήγησε ο ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι «η αντιπολίτευση στην Ελλάδα έπαιξε ένα δημαγωγικό και λαϊκιστικό παιχνίδι με μικροπολιτικά και μόνο συμφέροντα».
Όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, «η συμφωνία αποτελεί ένα μοντέλο επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών μέσω του διαλόγου, των διαπραγματεύσεων και των αμοιβαίων συμβιβασμών. Για τον λόγο αυτό, όπως και για την επίλυση μιας εικοσαετούς και πλέον διαφωνίας, που φέρνει ειρήνση στην περιοχή, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ έχουν προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης του 2019».
Τέλος, όσον αφορά την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «πλέον αποτελεί απόφαση των κατοίκων της Β. Μακεδονίας εάν θα ενταχθούν στην Συμμαχία ή όχι. Για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση η χώρα πρέπει να εργαστεί ακόμη πολύ για πετύχει κριτήρια, όπως η πάταξη της διαφθοράς και η αναδιάρθρωση της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα