Κούλογλου: «Ο αντιαμερικανισμός της ΝΔ είναι διασκεδαστικός» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο αντιαμερικανισμός της ΝΔ είναι διασκεδαστικός», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Ε» αναφερόμενος στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση στο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

«Κανείς αρχηγός κράτους δεν θέλει να πηγαίνει σε μια χώρα και να γυρνά με συμφωνίες επιζήμιες για την χώρα του. Για να πάρουμε αυτά που θέλουμε από τις ΗΠΑ, πρέπει να δώσουμε και εμείς κάτι πίσω, όπως στην προκειμένη περίπτωση την αναβάθμιση των F-16. Θυμίζω ότι για το πρώτο μεγάλο δάνειο το 2009, ο Παπανδρέου είχε δεσμευθεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να αγοράζει φρεγάτες», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ κατηγορεί την μια στιγμή την κυβέρνηση ότι δεν κάνει επενδύσεις και την άλλη ότι κάνει συμφωνίες με τον Τράμπ. Πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει: Ωφέλησε την χώρα το ταξίδι του πρωθυπουργού ή όχι;»

Παράλληλα, ο Στέλιος Κούλογλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Καταλονία, όπου ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ενεργοποίησε το άρθρο 155, που μεταφέρει όλες τις εξουσίες στην Μαδρίτη, με τους Καταλανούς να κάνουν λόγο για πραξικόπημα, είπε ότι «ήταν μια μαύρη μέρα για την ιστορία της σύγχρονης ισπανικής Δημοκρατίας». «Ο Ραχόι φέρθηκε σαν πυρομανής, ενεργοποιώντας το άρθρο 155 του Συντάγματος του 1978. Μετά τη βία στο δημοψήφισμα, τώρα αφαίρεσε κάθε στοιχείο ανεξαρτησίας της Καταλονίας εφαρμόζοντας ένα είδος καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Τα γεγονότα που βλέπουμε στην Ισπανία αποτελούν ένα τραύμα στην καρδιά της Ευρώπης, για το οποίο ευθύνονται και οι δυο πλευρές, μιας και ο Πουιτζδεμόντ είχε τραβήξει επίσης την κατάσταση στα άκρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα