Κούλογλου: Οκτάωρο και διάλειμμα 60 λεπτών διασφαλίζουν οδηγούς και ταξιδιώτες

Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ωράρια εργασίας και τα δικαιώματα των οδηγών φορτηγών. Η Νέα Δημοκρατία μαζί με την ακροδεξιά ψήφισαν κατά του 8ώρου ημερήσιας εργασίας, κατά του 48ώρου εβδομαδιαίως, κατά του ορίου των 80 ωρών εργασίας σε δυο διαδοχικές εβδομάδες και κατά του ωριαίου διαλείμματος ανά 4,5 ώρες οδήγησης. Η ένωση που η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι υποστήριξε είναι αυτή των ιδιοκτητών οχημάτων», τόνισε ο Στ. Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, υπογραμμίζοντας ότι οκτάωρο και διάλειμμα 60 λεπτών διασφαλίζουν τους οδηγούς και τους ταξιδιώτες στα οδικά δίκτυα.

Στο θέμα της οικονομίας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι με την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο η κυβέρνηση θα έχει πολλά περιθώρια για να προβεί σε κινήσεις που θα βελτιώσουν το κλίμα για τους πολίτες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε πρακτικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Θα πρέπει να έχουμε μια νοικοκυρεμένη οικονομία, που όμως δίνει αυτά που περισσεύουν στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου. Σε αυτό το πλαίσιο τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι φοροελαφρύνσεις και η επαναδιαπραγμάτευση της περικοπής των συντάξεων.

Για το τελευταίο, μάλιστα, όπως περιέγραψε ο ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες η εικόνα είναι πως πρόκειται για θέμα διαπραγματεύσιμο. «Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα και οι κινήσεις της κυβέρνησης που δείχνουν σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και σταθερότητα δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την επαναδιαπραγμάτευση του θέματος», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου σημειώνοντας ότι το θετικό κλίμα αποτυπώνεται και από τις δηλώσεις του επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, που σχολίασε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που δεν βλέπει ότι η Ελλάδα πάει καλά. «Το θετικό κλίμα αναγνωρίζεται και από τους συντηρητικούς ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η Νέα Δημοκρατία. Την προηγούμενη εβδομάδα στη συζήτηση για το τέλος των ελληνικών προγραμμάτων έλεγαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μιλούσαν με θετικά λόγια. Αυτό το κλίμα λειαίνει το έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση της περικοπής».

«Η ΝΔ θα έπρεπε να λάβει υπόψη της ότι η περικοπή των συντάξεων είναι ένα σημαντικό θέμα που αφορά 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, και δεν θα έπρεπε να ακολουθεί τακτικές φοιτητικών αμφιθεάτρων. Η ακύρωση της περικοπής πρέπει να γίνει σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί παντελώς για τους θεσμούς. Έχει πάρει μια ακροδεξιά στάση και συντάσσεται με όλους εκείνους που βάλλουν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική του κάνουμε ότι μας αρέσει και δεν υπακούμε δεν είναι ευρωπαϊκή πολιτική», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου υπενθυμίζοντας το χωρίς ιστορικό προηγούμενο περιστατικό, όταν ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί αποκάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψεύτη. «Χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι επίσης το γεγονός ότι όταν όλοι οι θεσμοί δηλώνουν πως η χώρα πάει καλά, η αντιπολίτευση επιμένει να λέει πως η επιτυχία είναι οφθαλμαπάτη», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής.

«O ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της Αριστεράς που είναι ανοιχτό σε προοδευτικές συμμαχίες. Απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, όπως αυτή του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς που χαλάρωσε την εργατική νομοθεσία επιτρέποντας 12ωρο ημερησίως, η ευρωπαϊκή τάση δείχνει πως η απάντηση είναι οι συμμαχίες της σοσιαλδημοκρατίας με την Αριστερά», εξήγησε τέλος ο ευρωβουλευτής κληθείς να σχολιάσει εάν η κυβέρνηση «σοσιαλδημοκρατικοποιείται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα