Κούλογλου: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει την αξιολόγηση

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου τόνισε στον Flash 96:«Πίσω από τις διαπραγματεύσεις και τις συχνά παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, κρύβεται το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Έχουμε να κάνουμε με άπληστους δανειστές, οικονομικούς δολοφόνους»

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει την αξιολόγηση.

Αναφορικά με τις πιέσεις για ιδιωτικοποίηση του 40% της ΔΕΗ, ο κ. Κούλογλου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις, που είναι ενάντια στην αριστερή της φύση. Επανέλαβε ότι η παραμονή στην εξουσία δεν πρέπει να γίνεται με κάθε κόστος.

Όπως ανέφερε, «θεωρώ ότι πίσω από όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις και τις συχνά παράλογες απαιτήσεις που υπάρχουν, κρύβεται το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με άπληστους δανειστές, οικονομικούς δολοφόνους αν θέλετε, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη δυσμενή διαπραγματευτικά θέση της χώρας για να κερδίσουν τέτοιου είδους, για να αποσπάσουν τέτοιου είδους…»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κατά πόσο η κυβέρνηση πρέπει να αντιταχθεί στην πώληση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, απάντησε πως «νομίζω ότι είναι ένα θέμα στο οποίο δε θα πρέπει να γίνουν μεγάλες υποχωρήσεις. Τώρα, σε μια διαπραγμάτευση που είσαι σε δύσκολη θέση, κάποιες υποχωρήσεις θα πρέπει να κάνεις. Αλλά όταν είναι να εφαρμόζεις προγράμματα που δεν είναι στη φύση σου, στη φύση μιας αριστερής κυβέρνησης, νομίζω ότι δεν πρέπει να τα εφαρμόσεις, γιατί δεν έχει και νόημα τότε. Δηλαδή, η αριστερή κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία για να κάνει κάποια πράγματα και για να υπερασπίσει κάποια πράγματα. Εάν κόψει τις συντάξεις, μειώσει το αφορολόγητο για τους χαμηλόμισθους, και παραδώσει και τον δημόσιο πλούτο, δεν ξέρω τι διαφορά έχει τότε από μια συντηρητική κυβέρνηση. Γιατί αυτά θα έπρεπε να τα κάνει μια συντηρητική κυβέρνηση, που συνήθως τα κάνουν και με χαρά. Η κυβέρνηση και η ηγεσία της κυβέρνησης είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να κλείσει την αξιολόγηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα