Κούβα: Μειώθηκαν κατακόρυφα οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ λόγω Τραμπ

Η απότομη μείωση των επισκεπτών από τις ΗΠΑ στην Κούβα, έπειτα από την επιβολή εκ νέου αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών που αποφάσισε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συνέβαλε στη συρρίκνωση κατά 7% των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό στο νησί της Καραϊβικής το πρώτο τρίμηνο του 2018, κατά επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στην Αβάνα την Τρίτη.

Οι αμερικανικοί περιορισμοί και μια ταξιδιωτική οδηγία για το νησί υπό κομμουνιστική κυβέρνηση ήταν η αιτία του χαμηλότερου αριθμού αφίξεων επισκεπτών από τις ΗΠΑ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, σημείωσε ο Μίτσελ Μπερνάλ, στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού της Κούβας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αβάνα.

Άλλο ένα πρόβλημα το οποίο έπληξε τον τομέα του τουρισμού στην Κούβα ήταν οι αδικαιολόγητες ανησυχίες για τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ίρμα τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε ο Μπερνάλ, τονίζοντας πως οι εγκαταστάσεις έχουν αποκατασταθεί εδώ και καιρό.

Το σύνολο των επισκεπτών από τις ΗΠΑ υποχώρησε σε «μόλις 56,6% αυτού που ήταν το 2017», διευκρίνισε ο Μπερνάλ. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε το ποσοστό της μείωσης του συνόλου των ξένων τουριστών χωριστά, επικαλούμενο τις αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα