Κουτσούμπας: Το προσφυγικό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε σημερινή του ομιλία στη Ρώμη σε εκδήλωση του ΚΚ Ιταλίας, με αφορμή την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, για την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι ο Οκτώβρης απέδειξε την ικανότητα και δυνατότητα της εργατικής τάξης να υλοποιήσει την ιστορική της αποστολή, ως μοναδικής τάξης πραγματικά επαναστατικής, να ηγηθεί της κοσμογονίας της οικοδόμησης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.koutsoumpas_33

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Οκτώβρης απέδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος ως καθοδηγητικού παράγοντα της σοσιαλιστικής επανάστασης, καθώς και την τεράστια δύναμη του προλεταριακού διεθνισμού.

Επισήμανε ότι «η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού προβάλλει από την ίδια την όξυνση των αντιθέσεων του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου, του ιμπεριαλιστικού συστήματος».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα, μίλησε για τη μεγάλη και πολύμορφη μείωση του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, για την εν εξελίξει αναδιάρθρωση του αστικού πολιτικού συστήματος και για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «συνέβαλε στην πολιτική ενσωμάτωση μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, αξιοποιώντας την ελπίδα και ανοχή που γέννησε η “πρώτη φορά Αριστερά”».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι είναι αδύνατη η συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, χωρίς να ιεραρχηθεί το προσφυγικό ζήτημα που το χαρακτήρισε «κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου» και έδειξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα ως την αιτία του ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων, των οικονομικών κρίσεων της φτώχειας, της ανεργίας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων «στις οποίες συμμετέχουν και οι χώρες μας, στα πλαίσια τη ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Το ΚΚΕ, είπε, «παλεύει ενάντια στις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, παλεύει ενάντια στον ναζισμό- φασισμό και τους σημερινούς εκπροσώπους του στην Ελλάδα, που επιδιώκουν μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσουν και το μεγάλο ζήτημα των μεταναστευτικών ρευμάτων, για να σπείρουν στον λαό μας τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το ρατσισμό. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε άμεσα μέτρα προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να διασώζονται, να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για όσο διάστημα θα μένουν στη χώρα μας αλλά και να μεταφέρονται ασφαλείς στις χώρες προορισμού τους».

Ο γγ της ΚΕ του κόμματος αναφέρθηκε στη «νέα ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου κατά του λαού που ανέλαβε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας την αντιλαϊκή συμφωνία- μνημόνιο που υπέγραψε το καλοκαίρι».

Την ίδια στιγμή, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα που υλοποιεί, είπε ότι προετοιμάζεται επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, καθώς και ότι η κυβέρνηση πρωτοστατεί και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις «μεγάλες υπηρεσίες που προσφέρει στο σύστημα η δήθεν “αριστερή” κυβέρνηση που προσπαθεί να πείσει, σε συνδυασμό και με εκβιασμούς και καλλιέργεια αυταπατών, μεγάλο μέρος του λαού ότι η σημερινή πολιτική είναι μονόδρομος».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι επιβεβαιώνεται, επίσης, και η συνεπής στάση του ΚΚΕ που «σθεναρά όλα αυτά τα χρόνια απέρριψε τη συμμετοχή του σε τέτοιες κυβερνήσεις διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος και των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ, της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ».

«Το γεγονός ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό, δεν έχει να κάνει με κάποια καθορισμένα χρονικά πλαίσια και όρια, αλλά με την μαρξιστική- λενινιστική ανάλυση της σύγχρονης εποχής, σαν εποχής περάσματος στο σοσιαλισμό» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως «ένα είναι σίγουρο: Η προσωρινή νίκη της αντεπανάστασης δεν ακυρώνει τη νομοτέλεια του σοσιαλισμού».

Μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ο αιώνα, και υπογράμμισε ότι «η μεγάλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε σε αυτές τις συνθήκες στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, είναι ακριβώς η απόδειξη της ανωτερότητας των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής».

Επισημαίνοντας ότι «η πάλη των τάξεων δεν τελείωσε» και «η σοσιαλιστική προοπτική δεν εξαλείφθηκε», ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «θεωρούμε θεμελιακό ζήτημα την αναγνώριση ότι στις χώρες αυτές εξελισσόταν σοσιαλιστική οικοδόμηση, με τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παρεκκλίσεις της και δεν επρόκειτο για κάποιο “νέο εκμεταλλευτικό σύστημα”, ή μια “μορφή κρατικού καπιταλισμού”, όπως ισχυρίζονται διάφορα οπορτουνιστικά ρεύματα στο εργατικό κίνημα».

«Ο 20ός άρχισε με τη μεγαλύτερη έφοδο των προλεταρίων όλων των εποχών και τέλειωσε με την προσωρινή ήττα τους. Ο 21ος αιώνας θα φέρει νέες εφόδους και επαναστατικές νίκες, την οριστική και αμετάκλητη αυτή τη φορά ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα