Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις μάχες μπορούμε να δυναμώσουμε τον μοναδικό πόλο αντίστασης

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες, στις καθημερινές μάχες στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια του χαιρετισμού του σε σημερινή εκδήλωση-συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
«Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, μπορούμε να δώσουμε τη δική μας ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτοντας «μπορούμε να δυναμώσουμε τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για το λαό. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας».
Είπε ότι η κυβέρνηση ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών δίνοντας στη γειτονική χώρα «πράσινη κάρτα» για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «όλα τα υπόλοιπα που αναμασούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν λύνουν ένα πρόβλημα δεκαετιών και συμβάλλουν στην ειρήνη και στη φιλία των λαών είναι για να κρύψουν τις βρωμιές τους» καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μπαίνει μπροστά για να στηρίξει τα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», ενώ εξίσου βρώμικη δουλειά είναι «να βάζεις σε κινδύνους τον λαό σου, μόνο και μόνο γιατί διεκδικείς, για λογαριασμό τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, μερίδιο από τη μοιρασιά των ιμπεριαλιστών στην περιοχή»
«Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει τις βρωμιές του, επιτίθεται στο ΚΚΕ που τον αποκαλύπτει, ότι έχει γίνει τσιράκι του Τραμπ και της Μέρκελ, των Αμερικάνων και των Γερμανών» πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι 74 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα οι οφειλές της Γερμανίας σε αποζημιώσεις και επανορθώσεις και επέρριψε τεράστιες ευθύνες διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί «ουσιαστικά δεν έθεσαν ζήτημα ποτέ πραγματικής διεκδίκησης τους».
Τόνισε ότι σε περίπτωση διακρατικών διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Γερμανίας πρέπει να υπάρξει φροντίδα και έλεγχος ώστε «σε περίπτωση διεκδίκησης, να μην παρακαμφθούν οι απαιτήσεις χρηματικής αποζημίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους».
Επισημαίνοντας ότι δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα οι διακρατικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Γερμανίας πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ουσιαστικά κάνει πλάτες στην άρνηση της Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλές, η οποία θεωρεί ότι το θέμα και νομικά έχει λήξει και επιδιώκοντας να αμβλύνει έως και να καταστήσει ανενεργή κάθε πρωτοβουλία και δράση διεκδίκησης των επανορθώσεων».
«Συμπράττει ουσιαστικά στον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία προσπαθεί να αντιπαρέλθει την υποχρέωση να πληρώσει τις οφειλές της για τα εγκλήματά της στην Ελλάδα κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο» είπε, αναφερόμενος στη κυβέρνηση, και τονίζοντας ότι γι’ αυτό το σκοπό η Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή της Γερμανίας αποφάσισε τη δημιουργία του ονομαζόμενου «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το μέλλον» με σκοπό τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων, ώστε Γερμανία – Ελλάδα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, «να επεξεργαστούν από κοινού την κοινή τους ιστορία των τελευταίων 200 ετών με στόχο την εγκαθίδρυση μίας ελληνογερμανικής ιστορικής μνήμης, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ιδιαίτερα στη Γερμανία τη συνείδηση για τα εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα, και να συμβάλλει στη συμφιλίωση της Γερμανίας με τις μαρτυρικές και τις εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδας».
Πρόσθεσε ότι δεν φαίνεται να είναι άσχετο με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το υπό δημιουργία «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας», αφού «κι αυτοί που το διαφημίζουν όπως ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Στέφεν λέει ότι υπάρχουν μεν δυνατότητες συνεργασίας με Έλληνες μέσω έργων για τους νέους και του “Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον”, όμως θεωρεί από την άλλη ότι το να μιλάμε για τις (πολεμικές) αποζημιώσεις είναι ο λάθος δρόμος».
Χαρακτήρισε «έωλο» και «εκ του πονηρού» το επιχείρημα της κυβέρνησης περί τεκμηρίωσης που πρέπει να προηγηθεί για να διεκδικήσει τις οφειλές από το Γερμανικό Κράτος, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς, όπως ανέφερε «στοιχεία υπάρχουν» ήδη από την δεκαετία του ‘90.
Το ΚΚΕ «εξοπλισμένο με την πείρα των πολύχρονων παρεμβάσεών του, συνεχίζει και θα πρωτοστατεί στη δράση για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων – Αποζημιώσεων, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του λαού μας. Σ’ αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε και από κοινού με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Αναφέροντας ότι αγωνιστές «που τα προηγούμενα χρόνια για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χωρίστηκαν, παίρνουν ξανά τη θέση τους στο κίνημα, στο πλάι του ΚΚΕ», ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος κατέληξε υπογραμμίζοντας «πρέπει να παλέψουμε ώστε να μην εγκλωβιστούν ξανά οι αγωνιστές της Αντίστασης, του ΔΣΕ, της πολιτικής προσφυγιάς, οι απόγονοι όλων αυτών, στα κάλπικα διλήμματα του διπολισμού, ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που ορκίζονται και οι δυο τους στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, και επιλέγουν εκμεταλλευτές του ιδρώτα του λαού μας για να κάθονται στον σβέρκο του λαού κάθε τετραετία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα