Κουτσούμπας: Η τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι δεν σημαίνει και έξοδο από τα Μνημόνια

«Η τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι δεν σημαίνει και έξοδο από τα Μνημόνια. Αυτό δείχνουν η εφαρμογή των συμφωνηθέντων, η διατήρηση και ενίσχυση των αντιλαϊκών μέτρων, η δημοσιονομική προσαρμογή με ματωμένα πλεονάσματα δίχως τέλος για τον λαό» αναφέρει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφ. «Τα Νέα – Σαββατοκύριακο», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι αφέλεια να πιστέψει κανείς ότι οι διάφορες προεκλογικές ανέξοδες υποσχέσεις, που αρχίζει ήδη να διατυμπανίζει η κυβέρνηση με κριτήριο τα κέρδη των μονοπωλίων θα οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων του μόχθου».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός πρέπει «να είναι κουμπωμένος, σχετικά με τις διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, η οποία βέβαια στόχο έχει να εγκλωβίσει την λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια».

Επισημαίνοντας ότι «το ξεφτισμένο “πρόοδος-συντήρηση” που ξέθαψαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, μυρίζει ναφθαλίνη» και αναφέροντας στη συνέχεια ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία είναι ταξική, υπογράμμισε ότι «πρόοδος το 2018 είναι όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να απαλλαγούν από τον εφιάλτη της ανεργίας, να εργάζονται λιγότερες ώρες απολαμβάνοντας καλύτερο επίπεδο ζωής. Κι αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».

Είπε ότι η ακύρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών που το επόμενο διάστημα «θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας» πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την λαϊκή οικογένεια.

Ερωτηθείς για τους «επόμενους σταθμούς» του ΚΚΕ, είπε ότι είναι κρίσιμο σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα «να μπορούν να δουν το “νήμα” που συνδέει τις εξελίξεις τόσο μέσα, όσο και έξω από τη χώρα» και να χρεώσουν στην κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη και το ότι μάτωσαν για την κρίση και θα ματώνουν για την όποια ανάκαμψη, αλλά και την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους πολιτικοστρατιωτικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Κάλεσε σε μεγάλη κοινωνική συμμαχία αντίστασης στα μέτρα, σταματήματος των επόμενων μέτρων, διεκδίκησης ανακούφισης από τα σημερινά οξυμμένα προβλήματα και διαμόρφωσης προϋποθέσεων ριζικής ανατροπής.

Ερωτηθείς για το Μακεδονικό, απάντησε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, γιατί είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, αλλαγής συνόρων και υποδαύλισης εθνικισμών, και αναφέρθηκε στην επίσης πάγια θέση του Κόμματος για σύνθετη γεωγραφική ονομασία με προϋπόθεση την πλήρη απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της πΓΔΜ και ακύρωση της ανιστόρητης θεωρίας περί μακεδονικού έθνους.

Πρόσθεσε ότι «μεθοδεύεται το κλείσιμο (του θέματος) με απροκάλυπτη παρέμβαση των Αμερικανών και της ΕΕ και με την προθυμία της κυβέρνησης, που έχει γίνει ο καλύτερος σημαιοφόρος τους, προκειμένου η πΓΔΜ να μπει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα και το ΚΚΕ έχει υποχρέωση να προειδοποιήσει τον λαό για τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, τονίζοντας, ταυτόχρονα ότι «υπάρχουν διάφοροι που έχουν προσφέρει κάλυψη στη φασιστική βία», τόσο από στελέχη της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτοντας «η ομόθυμη καταδίκη τέτοιων πράξεων δεν μπορεί να γίνει “πλυντήριο” για το αστικό πολιτικό σύστημα. Ούτε βεβαίως να αξιοποιηθεί μαζί με τη δράση άλλων προβοκατόρων, για να επανέλθει η θεωρία περί άκρων, δηλαδη η προσπάθεια εξίσωσης της δράσης του λαϊκού κινήματος με την εγκληματική φασιστική δράση».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis είπε ότι επειδή το ΚΚΕ πίστευε ότι θα πρέπει να διαλευκανθεί με όλους τους τρόπους, γι αυτό και αποχώρησε από μια διαδικασία-παρωδία που ήταν μόνο για εντυπωσιασμό και αποπροσανατολισμό.

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει λύση για τα νέα παιδιά, είπε ότι η προσωπική τους προσπάθεια μπορεί να γίνει πραγματική δύναμη και να φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους μόνο αν συναντηθεί με τη δύναμη της οργάνωσης και της συλλογικής πάλης, με ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και την ιδιοκτησία του πλούτου της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα