Κουτσούμπας: Η Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης

Πυρά” εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού.

«Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης με την καινούρια υπόσχεση για το λαμπρό μεταμνημονιακό μέλλον που μας περιμένει μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε υποτίθεται θα φτιάξουμε τον πρώτο εθνικό προϋπολογισμό», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι, όμως, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, έχουν αρκετή πείρα πλέον για να καταλάβουν, και κυρίως έχουν τσέπη και βλέπουν τι κρύβεται πίσω από τις κυβερνητικές διακηρύξεις

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους νέους φόρους που έρχονται από το 2018, στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, στις κατασχέσεις λαϊκών περιουσιών για χρέη, ενώ «το  μεγάλο κεφάλαιο δεν το ενοχλεί κανείς».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία», και προέβλεψε αύξηση της τιμής στο ρεύμα μετά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες.

«Η ανάπτυξή σας θα έχει για τους εργαζόμενους το ίδιο ταξικό πρόσημο με αυτό της κρίσης. Πριν ζητήθηκαν από το λαό θυσίες για να βγει από την κρίση τώρα θα του ζητηθούν νέες θυσίες για να θωρακίσει την ανάπτυξή σας. Και με την κρίση και με την ανάπτυξή σας η κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνεται» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα