Κουτσούμπας:ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ταυτίζονται στα στρατηγικά ζητήματα

c7bcf5a539-660x330

Την εκτίμηση ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ταυτίζονται απολύτως στα στρατηγικά ζητήματα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συνεστίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, που δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και που το ΝΑΤΟ κατοικοεδρεύει στο Αιγαίο, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να βγάλουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα αλλά κρύβουν καλά τα άπλυτα του σάπιου συστήματος που και οι δύο στηρίζουν με νύχια και με δόντια».

«Εμείς δίνουμε τη μάχη για τον ελληνικό λαό» τόνισε και κάλεσε την εργατική τάξη και το λαό να ματαιώσει, όπως είπε, τη νέα σφαγή των ασφαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων του, και να αντιδράσει στις επεμβάσεις και τους πολέμους, που σκορπούν θάνατο, ξεριζωμό και προσφυγιά.

Παράλληλα εκτίμησε ότι «το αντιλαϊκό πακέτο που θα συνοδεύει το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα είναι πολύ χειρότερο απ’ αυτό που έλεγε η κυβέρνηση» καθώς το τελικό σχέδιο για το ασφαλιστικό γκρεμίζει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ό,τι έχει απομείνει από τις όποιες κοινωνικές παροχές, με συντάξεις πείνας, με νέες μειώσεις και κατάργηση των επικουρικών.

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, όταν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό κατατεθεί τελικά στη Βουλή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα