Κουτσουμπας:«Οι ανάγκες του Κεφαλαίου υπαγορεύουν πόσα και ποια μέτρα θα ληφθούν»

dfsdfssdf«Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δημιούργησαν, στα χρόνια της κρίσης, πραγματική ζούγκλα στην αγορά εργασίας» υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι η εργοδοσία, πλέον, ξεσαλώνει, επιβάλλοντας ακόμη χειρότερους όρους.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για προπαγάνδα κόκκινων γραμμών από την κυβέρνηση, που ποτέ δεν ήταν γραμμές υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, αλλά μόνο στόχο έχει να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων.
Ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε για τις διαδικασίες της δεύτερης αξιολόγησης στις οποίες, όπως είπε, βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της διαβούλευσης με το κουαρτέτο, και στις οποίες περιλαμβάνονται η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ υπέρ των μεγάλων καταναλωτών και ισοδύναμα μέτρα που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. «Οι ανάγκες του Κεφαλαίου υπαγορεύουν πόσα και ποια μέτρα θα ληφθούν» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «παραμύθια» τα περί δίκαιης ανάπτυξης, τα οποία «πούλησαν» όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και μίλησε για το άνοιγμα των εργασιακών σε λίγους μήνες, με την κυβέρνηση να παραδέχεται ότι όλα είναι ανοικτά στο τραπέζι και προβλέπουν σμπαράλιασμα των μισθών, των εργασιακών δικαιωμάτων κλπ.
Κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση για θράσος και εξαπάτηση από τη νέα αυτή αφήγηση, κάνοντας αναφορά στα δεδομένα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών στην Εφορία και στις ΔΕΚΟ. «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα καπιταλιστικά συμφέροντα και προχωρά στην  ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων. Καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καπιταλισμό» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Πηγή:StoKokkino
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα