Κουρτς: Η Ιταλία δεν επιτρέπεται να γίνει μία δεύτερη Ελλάδα

Προειδοποιήσεις προς την Ιταλία να μη γίνει μία δεύτερη Ελλάδα, απευθύνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το τρέχον εξάμηνο, Σεμπάστιαν Κουρτς, μέσα από σημερινή συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου “Sole 24 Ore”, που αναμεταδίδει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και το ΑΠΕ.

«Δεν θέλουμε να υπάρξει πάλι μία παρόμοια περίπτωση όπως στην Ελλάδα. Πρέπει να διδαχθούμε από την τελευταία δημοσιονομική κρίση και από την κατάσταση στην Ελλάδα», τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτο” το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας στην σημερινή μορφή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η τήρηση των κανόνων είναι ζωτικής σημασίας, προπάντων όταν πρόκειται για τη δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ισχύει και για την Ιταλία. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας”.

Στη συνέντευξή του, ο Αυστριακός καγκελάριος καλεί την ιταλική κυβέρνηση να σεβαστεί τις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αλλαγή του σχεδίου προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι “πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε για τη μείωση του βάρους του χρέους στην ΕΕ, για να καταστούμε ανταγωνιστικοί”.

Απορρίπτοντας το σχέδιο προϋπολογισμού ως “απαράδεκτο”, ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποιεί πως “με αυτό θα αυξανόταν το χρέος, ενώ συνεχίζουμε ακόμη να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της τελευταίας δημοσιονομικής κρίσης”. “Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μία δεύτερη Ελλάδα”, συμπληρώνει.

Ο ίδιος διευκρινίζει στην συνέντευξή του στην εφημερίδα “Sole 24 Ore”, πως διατηρεί καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε, τον οποίο, όπως σημειώνει, είχε επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο στη Ρώμη.

Ταυτόχρονα τονίζει πως η αυστριακή κυβέρνηση είναι σαφώς φιλοευρωπαϊκή και λαμβάνει πολύ σοβαρά την προεδρία της στην ΕΕ στο τρέχον εξάμηνο, ενώ εκφράζει τη βαθιά πεποίθησή του ότι η Ευρώπη είναι η πλέον φιλόδοξη και σημαντικότερη “ιστορία επιτυχίας” του 20ού αιώνα και ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος για τον “γεφυροποιό” ρόλο της Αυστρίας σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα