Κουρουμπλής: Οι πρώτες εργασίες απορρύπανσης άρχισαν 3 ώρες μετά το ναυάγιο

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση με αφορμή τη ρύπανση στον Σαρωνικό, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά εκ νέου σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας. Την πρόθεση του να μην παραιτηθεί επανέλαβε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός είπε πως υπάρχουν υποψίες για τη βύθιση του μικρού τάνκερ στη Σαλαμίνα, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σημείωσε δε, ότι οι πρώτες εργασίες απορρύπανσης άρχισαν 3 ώρες μετά το ναυάγιο, καθώς η βύθιση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα και τα απορρυπαντικά σκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν νύχτα. Τόνισε ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα sos που εξέπεμψε το πλοίο.

Ο υπουργός σημείωσε ότι χρειάστηκαν 5 μέρες προκειμένου να στεγανοποιηθεί πλήρως το πλοίο.
«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα» είπε ακόμα ο κ. Κουρουμπλής κατηγορώντας τα ΜΜΕ για «μαύρη προπαγάνδα».

«Το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη», αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε το Σαρωνικό και ήθελε να υποβαθμίσει το γεγονός του ναυαγίου και τη ρύπανση, λέγοντας ότι στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου είναι μέλος ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολιτικούς λόγους και από ανικανότητα τα έκανε θάλασσα, για αυτό, είπε, ο κ Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.

Ακόμα κατηγόρησε τον υπουργό ότι κατέθεσε με τέσσερις μέρες καθυστέρηση το αίτημα για Ευρωπαϊκή βοήθεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα