Κουρουμπλής: Η κοινωνία θα κρίνει αν θα παραιτηθώ, όχι εσείς

«Το αν θα παραιτηθώ θα το κρίνει η κοινωνία και όχι εσείς» η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου. «Υπάρχουν ευθύνες και θα βρεθούν» υπογράμμισε, τονίζοντας πως από την πρώτη στιγμή υπάρχει επαφή με τον διεθνή οργανισμό κεφαλαίου και αποζημίωσης για τις απορρυπάνσεις
«Το ζήτημα χρειάζεται προσεκτική διαχείριση γιατί συνδέεται η όποια χρηματοδότηση με τα αίτια του ατυχήματος», είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της απάντησής του και πρόσθεσε πως σε ένα μήνα θα έχουμε τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών ερευνών.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε λόγο για άδικη κριτική, επεσήμανε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχει επαφή με τον διεθνή οργανισμό κεφαλαίου και αποζημίωσης για τις απορρυπάνσεις.
Από την πλευρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος καταλόγισε στον πρωθυπουργό, αλλά και στον υπουργό ότι αποποιούνται τις ευθύνες, προσπαθώντας συστηματικά να μεταθέτουν τις ευθύνες μόνο σε διοικητικούς παράγοντες.
Πάντως, σε εξέλιξη είναι στη Βουλή και η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 23 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Ναυτιλίας σχετικά το ίδιο θέμα της βύθισης του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Πηγή: Στο Κόκκινο
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα