Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει θέμα για 4ο Μνημόνιο

590_fcb33c624e349363e553c605f6a2f387Στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα και στο ζήτημα του χρέους, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, από το Ηράκλειο που πήρε μέρος στο συνέδριο για την «Κυκλική Οικονομία – Εδαφική Συνοχή – Νησιωτικότητα».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αφού μίλησε για την σημασία της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου πρώτα στην Γερμανία, αναφέρθηκε στη δήλωση Ομπάμα ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και οφείλουν το ΔΝΤ, αλλά και η Ε.Ε να βρουν λύση σε ότι αφορά το θέμα του χρέους, σημειώνοντας πως αυτό είναι και το μεγάλο το εθνικό ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί.

Επίσης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι υπάρχει και μια δήλωση του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα 4ου μνημονίου.

«Υπάρχει και η μιζέρια στην Ελλάδα που κάθε φορά όταν με επίμονες επώδυνες προσπάθειες με κόπο της κυβέρνησης, με πόνο του κόσμου, που ζει την επιβολή όλων των σκληρών αυτών μέτρων, που πολλές φορές οδηγούν και στην απόγνωση, υπάρχει η λογική κάθε φορά να προτρέχει η γλώσσα της διανοίας», συμπλήρωσε και επέκρινε όσους κάνουν λόγο για 4ο μνημόνιο.

«Εγώ θα έλεγα για άλλη μια φορά, είναι πολυτέλεια αυτού του είδους οι κοκορομαχίες. Είναι αδιανόητο να πετροβολούμε ο ένας τις ευθύνες του άλλου. Τουλάχιστον, σ’ αυτά τα μεγάλα ζητήματα, που ανάγονται στο επίπεδο του εθνικού, όπως το ζήτημα του χρέους του προσφυγικού, ο ακήρυχτος πόλεμος στην Μέση Ανατολή, που είναι στην περίμετρο της χώρας μας, είναι ζητήματα που πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως να τολμήσουμε όλοι την υπέρβαση μας να βρούμε τον κοινό τόπο να ύπαρξη υπέρβαση, μια συμφωνία.

Και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κατέληξε: «Το συμφέρον της πατρίδας απαιτεί να υπάρξει ένα τέτοιο μέτωπο απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα που επιδρούν και επηρεάζουν την ζωή των Ελλήνων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα