Κουρουμπλής:Όχι σε πρόωρες εκλογές, ναι σε ανασχηματισμό

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-1«Πάντοτε ο ανασχηματισμός δημιουργεί ένα κλίμα, έναν αέρα. Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα αποφασίσει. Από κει και πέρα, δουλειά χρειαζόμαστε, χρόνο χρειαζόμαστε, τώρα είμαστε σε μια περίοδο που προχωρούν αρκετά πράγματα, πιστεύω σε όλα τα υπουργεία, υπάρχει κινητικότητα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Ο υπουργός τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα φέρουν τη χώρα σε «φάση αποσταθεροποίησης», καθώς «η κυβέρνηση έχει βάλει τα πράγματα σε μια ρότα», ενώ διερωτήθηκε: «Ας πούμε ότι πάμε σε εκλογές. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση; Βλέπετε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μετακινούνται προς τα δεξιά; Αυτοί οι ψηφοφόροι κρατάνε στάση αναμονής. Δεν πάνε πουθενά».

Ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε και τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συνταξιούχων, αναφέροντας:

«Μόλις το έμαθα τηλεφώνησα σε όλους τους αρμοδίους και στον γενικό γραμματέα και στον αρχηγό. Δεν θα ήθελα να υπάρχουν από την πλευρά της Αστυνομίας αυτού του είδους οι αντιδράσεις, αν και νομίζω πως γενικά, κάνει σωστά την δουλειά της και θεωρώ πως αυτό το περιστατικό ήταν πολύ περιορισμένο. Αλλά θα το δούμε».

Ο αρμόδιος υπουργός, κάλεσε επίσης τους 140 δήμους που δεν έχουνε ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) και τους 270 που δεν διαθέτουν ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ,να θέσουν το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα, ώστε το επόμενο έτος να έχει αντιμετωπιστεί.

Τέλος, για τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη περί χορήγησης 180 ευρώ για κάθε παιδί, για φιλοξενία σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, σχολίασε ότιτο ποσό είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με τα περίπου 2.500 ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε voucher.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα