Κουρουμπλής:Το χθεσινό Eurogroup δημιουργεί μια νέα κατάσταση

«Η κυβέρνηση πήγε σε μια συμφωνία, το καλοκαίρι του 2015, που δεν ήταν στις επιλογές της. Παρ’ όλα αυτά αναλάβαμε την ευθύνη και σηκώσαμε το βάρος […] τηρήσαμε τη συμφωνία και έρχονται τώρα και λένε και άλλα μέτρα» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και συμπλήρωσε: «Όσα μέτρα έχουν ζητήσει μέχρι σήμερα, τα περισσότερα είναι αντιαναπτυξιακά, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup δημιουργεί μια νέα κατάσταση, θα αξιολογηθεί από την κυβέρνηση και θα δούμε».

Ερωτηθείς για τις συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για τα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, απάντησε: «Η συνάντηση δεν έγινε για εργασιοθεραπεία, αλλά μου έκανε εντύπωση η ανακοίνωση της ΝΔ. Δηλαδή, η κατάσταση στα νησιά έγινε την τελευταία 2ετία; Τα νησιά νιώθουν απομονωμένα εδώ και χρόνια. Αυτή η μικροπολιτική πόσο θα κυριαρχεί στη ζωή των κομμάτων;».

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως η υπουργός Τουρισμού (που συμμετείχε στις συναντήσεις) δεσμεύτηκε ότι θα προβληθεί η εικόνα των νησιών, όχι μόνο σε επίπεδο φυσικού κάλους, αλλά και σε επίπεδο ανθρωπισμού, καθώς οι Έλληνες νησιώτες έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογράμμισε την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης του Προσφυγικού, καθώς «η πραγματική εικόνα είναι διαφορετική από εκείνη που πολλές φορές δείχνουν τα μέσα ενημέρωσης».

Σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος έχει αναδείξει το θέμα πάρα πολλές φορές. Τόνισε: «Επιμένω, οι φορολογικές Αρχές να οργανώσουν τη διεύθυνση ενδοομιλικών συναλλαγών […] δεν μπορούν οι μητρικές εταιρείες να παρουσιάζουν 20-25% κέρδη και οι θυγατρικές στην Ελλάδα να παρουσιάζουν ισορροπημένους ισολογισμούς». Πρόσθεσε ότι πολυεθνική εταιρεία συνεργάστηκε για δύο χρόνια με ελληνική, με έδρα την Ελλάδα, και παρουσίαζε κέρδη 20%. Όταν σταμάτησε τη συνεργασία με την ελληνική εταιρεία, άρχισε να παρουσιάζει ζημιές…

Καταλήγοντας ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε το σκάνδαλο της Novartis «μεγαλύτερο και από εκείνο της Siemens». Αν και δεν απάντησε στο ερώτημα περί ενδεχόμενης εμπλοκής πολιτικών προσώπων, σημείωσε: «Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα