Κουρουμπλής:Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε περικοπές του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων

O υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο,εξέφρασε την άποψη  ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε περικοπές του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων .

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε απόλυτος για το θέμα των κατώτερων συντάξεων, δηλώνοντας ότι δε μπορεί «με τίποτα» η κυβέρνηση να «αγγίξει» τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, είπε ότι έχει “βαθιά πίστη και εμπιστοσύνη” στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και ότι ο πρωθυπουργός είναι “πολύ σαφής” στο θέμα αυτό, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

Ταυτόχρονα, ο Π. Κουρουμπλής προανήγγειλε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για αλλαγές στον Καλλικράτη και τον εκλογικό νόμο.

“Από εβδομάδα ξεκινάμε την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, ξεκινά η επιτροπή για τα λειτουργικά και αργότερα για χωροταξικά ζητήματα, όχι τώρα. Θα γίνει δουλειά αποκέντρωσης με σαφή τρόπο για τα θέματα αρμοδιοτήτων και εμπλοκών που σημειώνονται”, σημείωσε.

Αναφορικά τέλος με τον εκλογικό νόμο είπε: “Ο πρωθυπουργός άνοιξε θέμα εκλογικού νόμου και συντεταγμένα, σε συνδυασμό και με τη συνταγματική αναθεώρηση θα αρχίσουμε διάλογο για πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα και με περιφέρειες που θα δε χρειάζεται εξάρτηση από το πολιτικό χρήμα για να μπορέσει κάποιος να εκλεγεί βουλευτής”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα