Κουρμούσης: Επιφυλακτικές οι επιχειρήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

“Στς 1.500 ανέρχονται οι αιτήσεις επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται ήδη στο προτελευταίο στάδιο της διαδικασίας ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ωστόσο εξαιτίας της επιφυλακτικότητάς τους καθυστερούν την ολοκλήρωση”, επεσήμανε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης μιλώντας στον “Αθήνα 9.84”.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, σε λιγότερο από ένα μήνα οι πρώτες επιχειρήσεις, που υπέβαλλαν αίτηση στα τέλη Αυγούστου,  θα έχουν ολοκληρώσει τη ρύθμιση των χρεών τους.

Με βάση τις εκτιμήσεις 150-400 επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό ρυθμίζοντας  10 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες και  άλλα 10 δισ. προς το δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά συνολικά το ιδιωτικό χρέος ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι, λόγω της απουσίας διαδικασίας ρύθμισης χρεών προς το δημόσιο παρατηρείται μείωση του αριθμού, εκείνων που δεν πληρώνουν τις τράπεζες και ως εκ τούτου μείωση των κόκκινων δανείων, καθώς οι δανειολήπτες επιλέγουν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους στις τράπεζες παρά στο δημόσιο.

Το δημόσιο, όπως επεσήμανε ο κ. Κουρμούσης,  δεν παρέχει καμία ρύθμιση πέραν των 12 δόσεων στις εφορίες γι αυτό, όπως είπε, και οι δανειολήπτες προτιμούν την ρύθμιση με τους ιδιώτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα