Κουντουρά: Προτεραιότητά μας το στρατηγικό άνοιγμα της κινεζικής τουριστικής αγοράς

Προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι το στρατηγικό άνοιγμα της κινεζικής τουριστικής αγοράς, τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σαγκάη, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους της βιομηχανίας του θεάματος και του τουρισμού.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Σαγκάη και στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB China, όπου συμμετείχε η Ελλάδα και ο ΕΟΤ με περίπτερο.

Η υπουργός συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Σαγκάης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα τουρισμού, Chen Qun, όπου τονίστηκαν οι ισχυροί δεσμοί της πόλης με την Ελλάδα.

Αναγκαιότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάης – Αθήνας

Η Σαγκάη αποτελεί τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της Κίνας και μεγάλο επενδυτικό κέντρο του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δρομολόγησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Σαγκάης- Αθήνας και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το εγχείρημα στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας «Ο Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού– One Belt, One Road» του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού και με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος ΕΕ-Κίνας.

Το εγχείρημα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαγκάης (CCPIT), Yang Jianrong, σε συνάντηση που είχε με την κ. Κουντουρά.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη τουριστικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας-Κίνας με επίκεντρο τη Σαγκάη και παρουσιάστηκαν εκτενώς οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα ως κορυφαίος παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Ο κ. Yang ενημέρωσε την υπουργό ότι θα επισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα με αντιπροσωπεία Κινέζων επενδυτών για να διερευνήσουν συγκεκριμένες ευκαιρίες στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των μεταφορών.

Η κ. Κουντουρά επιπλέον πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με επιτελικά στελέχη των κορυφαίων ταξιδιωτικών ομίλων και αεροπορικών εταιρειών της κινεζικής αγοράς, καθώς και αναγνωρισμένους δημιουργούς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών της Ασίας, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της αγοράς και με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα και την προβολή της χώρας σε όλη την Ασία μέσω του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Στις συναντήσεις παρέστη και ο γενικός πρόξενος Σαγκάης, Βασίλης Ξηρός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα