Κουντουρά: Εμβληματικό το νομοσχέδιο για θεματικό τουρισμό, δημιουργεί φιλικό επενδυτικό πλαίσιο

Εμβληματική νομοθετική πρωτοβουλία που αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες και λύνει προβλήματα, ενώ παράλληλα ενισχύει τον τουριστικό κλάδο και δημιουργεί ένα φιλικό επενδυτικό πλαίσιο, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον «θεματικό τουρισμό», η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά.

 

Κατά τη συζήτησή του στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η κ. Κουντουρά τόνισε ότι εκσυγχρονίζεται το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ρυθμίζονται ειδικές μορφές τουρισμού όπως η τουριστική εκπαίδευση και ο ιαματικός τουρισμός και αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία.

Μίλησε ακόμα για δυναμική παρουσία της Ελλάδος στην παγκόσμια τουριστική αγορά, που είναι πλέον, όπως είπε, κορυφαίος τουριστικός προορισμός – και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Τουρισμού δεν εφησυχάζει, αλλά συνεχίζει τις προσπάθειες για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή η μεγάλη τουριστική αύξηση.

«Στο νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, θέσαμε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, υψηλού επιπέδου, με βιώσιμη, δίκαιη και ισόρροπη λύση. Είναι ένα ορόσημο που ανοίγει νέους ορίζοντες και στηρίζει τις τοπκές και περιφερειακές επενδύσεις», υπογράμμισε η κ, Κουντουρά.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο τον βιώσιμο τουρισμό και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα το 2017 κατέγραψε αύξηση 9% στην τουριστική κίνηση.

Ο εισηγητής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έρχεται με καθυστέρηση και δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά κανένα πρόβλημα. «Εμείς θα σταθούμε θετικοί στην προσέγγιση ζητημάτων με θετικό πρόσημο και κριτικά όπου δεν υπάρχει αυτό» ανέφερε, δηλώνοντας ότι η ΝΔ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην ολομέλεια.

Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ, Γιώργος Καρράς, σημείωσε ότι δεν είναι πλήρεις οι διατάξεις για τον θεματικό τουρισμό και ότι η εξειδίκευση τους αφήνεται για το μέλλον – και επιφυλάχθηκε να ακούσει και τους φορείς.

Επιφυλάξεις επί της αρχής εξέφρασε και η ειδική αγορήτρια της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έκανε λόγο για νόμο του καπιταλισμού που έρχεται να ενισχύσει κάθε αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ουσιώδη μοχλό ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού.

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, τάχθηκε υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου και τόνισε ότι το σχέδιο νόμου είναι κομβικής σημασίας. Σημείωσε δε, ότι είναι αναγκαίο να χαραχθεί μια εθνική γραμμή για ένα ελληνικό τουριστικό μοντέλο με αξιώσεις.

Ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανάπτυξη αυτού του ευαίσθητου τομέα και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού ακούσει και τους φορείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα